Anouk

Als lid van de Kinderraad heeft Anouk een uitgesproken mening over het duurzame beleid van onze stad.

We ontmoeten Anouk (10) nadat ze samen met de andere leden van de Kinderraad hun milieuadvies heeft voorgelegd aan enkele beleidsmakers van de stad. De afgelopen vier maanden dachten ze hard na over de stappen die we in Leuven kunnen zetten om de opwarming van het klimaat tegen te gaan.

Anouk: Eerst en vooral wil ik toch even zeggen dat we in Leuven al best wat stappen hebben ondernomen. Heel wat mensen maken gebruik van auto deelsystemen zoals cambio. Daarnaast gaan steeds meer mensen met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer. Als ik dan hoor dat de stad ook heel wat 'groene' plannen heeft op het vlak van mobiliteit, dan kan ik dat alleen maar toejuichen.

Maar... alles kan beter!

Anouk: Heel wat groenten zijn een heel jaar door te vinden in de winkelrekken. Dat kan alleen maar als die worden ingevoerd uit andere landen. Echt ecologisch kan je dat niet noemen. Het zou heel wat beter zijn om massaal in te op wat hier gekweekt wordt, vlak om de hoek, op de velden in de buurt van de stad. Wie weet spreken we dan binnenkort niet meer van 'vergeten groenten', maar eerder van 'herontdekte groenten'.

Mijn tip voor alle bestuurders? Leg je motor stil als je lang stilstaat, we happen zo al genoeg vervuilde lucht!
- Anouk

En ik? Ik trap door... euh voort bedoel ik

Anouk: Zelf probeer ik zo veel mogelijk de fiets te nemen. Natuurlijk kan ik niet overal met de fiets naartoe. Af en toe moet ik mee de auto in. Mijn tip voor alle bestuurders? Leg je motor stil als je lang stilstaat, we happen zo al genoeg vervuilde lucht!