Nouha

Nouha dacht mee na over de invulling van het speelterrein in haar buurt. Tijdens de officiële opening zag ze dat het goed was...

In Hoogland hebben ze een volledig vernieuwd speelterrein. Je kan er heerlijk ravotten op het bewegingsparcours, uitwaaien op de grote vogelnestschommel of natuurlijk gezellig een balletje trappen op het pas aangelegde kunstgras voetbalveldje.

Tijdens de officiële opening lopen we Nouha (10) tegen het lijf. Zij is een van de kinderen die mee nadacht over de invulling van het nieuwe speelterrein. We zijn alvast benieuwd of ze tevreden is met het resultaat.

Vroeger was het ook leuk

 Nouha: Voor de vernieuwing kwam ik hier ook vaak spelen, toen stonden hier heel wat minder speeltuigen en ze waren ondertussen wel verouderd. Dat wil niet zeggen dat het hier niet leuk was, er waren gewoon minder mogelijkheden. Toen Kristof van het buurtcentrum ons vroeg om mee na te denken over hoe wij het speelterrein graag wouden, hadden we dadelijk heel wat ideeën. Zo fijn dat onze mening werd gevraagd, dat gebeurde vroeger minder.

Laat die hersenen maar kraken!

Nouha: Met een hele groep kinderen uit de buurt gingen we aan de slag. De jongens en de meisjes vormden elk een apart brainstormteam. Op een groot papier mochten we onze ideeën vorm geven. De meisjes wilden graag een grote schommel en een om gezellig samen te zitten, ook als het regent. De jongens kozen dan weer zonder enige twijfel voor een kunstgras voetbalterreintje. Kristof legde alle ideeën samen en puzzelde tot er plaats was voor ieders wensen. Daarna heeft hij onze plannen doorgegeven aan de mensen van de jeugddienst.

Zo fijn dat onze mening werd gevraagd, dat gebeurde vroeger minder!
- Nouha

Onze eigen plek

Nouha: Het voelt hier echt als onze eigen plek. Ik denk dat we veel plezier gaan beleven aan het vernieuwde speelterrein. Ik kijk er alvast naar uit om een lekker potje voetbal te spelen. Ja ja, de meisjes trappen hier een aardig balletje mee. We hebben zelfs een panna-kampioene in de wijk. Ook de overdekte picknicktafel zal zeker intensief gebruikt worden. Natuurlijk is iedereen welkom. Dus heb je zin gekregen om ons speelterrein zelf eens te testen? Kom dan zeker langs!