Poshlate

De buurtbewoners van Casablanca denken mee na over de kunstzinnige invulling van hun speel- en hangplek.

Wat doe je als favoriete basketbal- en skatepleintje er maar verwaarloosd bij ligt? Je frist het op met de hele buurt natuurlijk. Wij gingen langs Buurtcentrum Casablanca waar kunstenaar Hans samen met de kinderen uit de buurt brainstormt over hoe hun ideale speel- en hangplek er binnenkort uit moet zien. Poshlate (11) geeft ons met plezier een extra woordje uitleg.

De buurt beslist

Poshlate: Ik woon in een appartement aan het sportveld. Ik speel er vaak met mijn vrienden en vriendinnen. We fietsen er, skaten, spelen er basket en muurkesjot. Spijtig genoeg ziet het er niet zo fris meer uit. Daarom gaan we met de hele buurt aan de slag om alles op te kuisen en schoon te maken. Daarna krijgt het geheel weer een nieuw likje verf. 

Poshlate: Om te beslissen wat we gaan schilderen, denken we samen met kunstenaar Hans na over het ontwerp. Binnenkort, op een zonnige dag, mogen we dan allemaal mee schilderen.  Het is belangrijk dat het de mensen uit de buurt zijn die beslissen hoe het pleintje er gaat uitzien.  Zij weten het best hoe het terrein gebruikt wordt en zullen in de toekomst ook degenen zijn die het gebruiken. Ik denk ook echt dat ze beter zorg zullen dragen voor het terrein als ze er zelf mee over hebben nagedacht.

#Casacourt

Poshlate: Hans zal al onze ideeën verzamelen en er een combinatie van maken om iets unieks te creëren. Het wordt alleszins een heerlijk kunstwerk van ons allemaal. Als alles klaar is gaan we een leuk openingsfeest organiseren. We moeten nog bedenken hoe we dat gaan aanpakken. Misschien wel een basketwedstrijdje met bekende basketters van de Leuven Bears…