Mening
Maatschappij

Alle kleuren van armoede

17 oktober 2019
Door:  Kabaal
Foto's:  Kabaal
Vandaag is het dag van armoede maar eigenlijk is er elke dag nog armoede, ook in Leuven. KabaaL ging langs tijdens de ‘Mars tegen armoede’ op zaterdag 12 oktober en vroeg de mening van KabaaLmakers Prapti, Ilsan, Oulfat, Anhar en Arkan.

Hallo allemaal! We staan hier op de Grote Markt in Leuven en er is vanalles te doen. Maar wat gebeurt er hier nu allemaal?

Hallo KabaaL! We zijn daarstraks gaan wandelen van aan het station en dan hebben we liedjes gezongen en waren er optredens. Daarna mochten we soep drinken op de Grote Markt. Dit is allemaal tegen armoede.

Aha, nu snap ik het! Kennen jullie zelf kinderen die in armoede leven?

Nee we kennen niemand die in armoede leeft, of dat denken we toch…

Wat is dat eigenlijk, armoede?

Ja wel, dat zijn mensen die bijvoorbeeld in andere landen wonen. Sommigen worden verkocht als slaaf en anderen hebben geen geld. Maar ook in Leuven is er soms armoede, al denken we wel dat het hier goed meevalt.

Welke kleur past volgens jullie bij ‘armoede’?

Ilsan: wit en groen

Anhar: zwart

Prapti: rood, blauw en geel

Maar eigenlijk vooral een negatieve kleur want armoede is echt slecht.

Hoe kan ik volgens jullie zien of iemand in armoede leeft? Kan ik dat wel zien?

Euh… Soms zie je het goed bij mensen die op straat zitten met een potje om geld te vragen. Maar soms leven mensen met mooie kleren ook in armoede, dat kan ook. Want soms is een familie misschien wel rijk, maar iemand anders uit de familie niet en krijgt die geen hulp.

Stel dat jullie dit evenement mochten organiseren, hoe zou het er dan uitzien?

Wij zouden het nog kleurrijker maken! En er ook voor zorgen dat er heel veel gratis eten is dat mensen die honger hebben, kunnen langskomen om te eten. Maar eigenlijk vinden we het nu ook wel al tof gedaan.

Super bedankt om al mijn vragen te beantwoorden, ik ben er veel wijzer op geworden!


Hanne Styfhals

Jeugd- en Kinderwerker