Hobby
Maatschappij

Bootjes knutselen

28 augustus 2019
Door:  Kabaal
Foto's:  Jef Lemmens
‘Wijland’ is de naam van de gezinswerking binnen de RuimteVaart waar kinderen, ouders en begeleiders een veilige en duurzame plek creëren om samen te spelen en te groeien. Onze reporter ging mee bootjes knutselen en te water laten!

Wij gingen op bezoek bij gezinswerking Wijland van de Ruimtevaart! Een plek waar kinderen samen met hun ouders gezellig samen kunnen spelen, knutselen, ...

We vallen binnen tijdens een heerlijke knutselactiviteit. De kinderen knutselen gezellig samen met mama of papa een bootje. Dat laten ze dan later te water in het Sluispark. De sfeer is op en top. Tussen het knippen, plakken en nieten praten we even met Yenno(11). Hij kan ons alles vertellen over 'Wijland' en de activiteit die we vandaag bijwonen.

Niet snel, maar stevig!

Yenno: Vandaag mag iedereen zijn eigen boot knutselen. Kinderen en ouders werken samen. Mijn boot is gebouwd voor stabiliteit, niet voor snelheid. Als we straks alle boten tegen elkaar laten racen, zal de mijne alvast niet zinken. Volgens mij is dat de beste tactiek. 

Elke week iets anders...

Yenno: Elke week kan je hier een andere activiteit doen. Dat is er zo leuk aan, er is voor ieder wat wils. De ene week maken we slijm, de andere gaan we allemaal samen aan de slag in ons moestuintje. Vaak gaan we spelen in het sluispark, dat is hier dichtbij. Ook de uitstappen zijn de max! We mogen zelf ook dingen voorstellen. Zo zijn we eens gaan zwemmen in een subtropisch zwemparadijs toen ik dat voorstelde.

We mogen ook zelf voorstellen doen voor activiteiten. Ik heb het subtropische zwembad voorgesteld. Dat was een top uitstap!
- Yenno

Yenno: We starten elke keer met een  voorstellingsrondje . Zo ken je direct iedereen. Dat is vooral belangrijk als er nieuwe mensen zijn. De activiteit van de dag wordt voorgesteld en dan gaan we aan de slag. Om vier uur eten we samen een vieruurtje. Daarna kunnen we nog wat vrij spelen, waarna iedereen terug naar huis gaat.

Eat, play, make friends, ... repeat!

Yenno: Vaak is de activiteit op woensdagnamiddag, dan komen we al wat vroeger en eten in het Sociaal Restaurant 'De Drukkerij'. Daar kan je lekker eten. Zo heb ik meteen genoeg energie om er de hele namiddag tegenaan te gaan. 

Tijdens de activiteiten leer je veel nieuwe mensen kennen. Kinderen en ouders, we zijn hier allemaal vrienden!

Interesse in de gezinsactiviteiten van Wijland? Neem dan hier een kijkje!

Een initiatief van