Vakantie
Hobby

Clicsdorp

5 september 2018
Door:  Kabaal
Foto's:  Jef Lemmens
Tijdens Clicsdorp kan je gezellig samen met papa of mama komen bouwen aan jouw droomcreatie.

De laatste week van augustus wordt er aardig ‘geklikt’ in Wilsele. Bruggen worden gebouwd, vliegtuigen in elkaar gestoken, ruimteschepen gelanceerd en auto’s gemonteerd. Neen, dit is geen beurs voor ingenieurs, maar gewoon het Clicsdorp. Een week lang kunnen kinderen van 4 tot 14 jaar er de hele namiddag terecht. Tussen 13u en 19u klikken de Clicsblokjes er vlotjes in mekaar.

Laure (10) is volop aan het bouwen samen met haar zus Noor (6). Mama Anne en papa Joris werken lekker mee. Met het hele gezin werken ze aan hun projectje. Wij zijn benieuwd wat het wordt en knopen een gesprekje aan.

Klikken maar...

Laure: Thuis heb ik ook Clics, maar lang niet zoveel als hier. Hier liggen er echt bergen blokjes. Daar kan je super coole dingen mee bouwen. Veel groter en spectaculairder dan gewoonlijk. Nu zijn we een vliegtuig aan het bouwen. Dat was papa zijn idee. Het is ook zo leuk dat de papa’s en mama’s hier kunnen spelen. Dat doen ze thuis niet altijd, maar hier doen ze gewoon mee. Dat er morgen misschien een kind komt dat mijn vliegtuig uit elkaar haalt omdat het blokken nodig heeft, vind ik niet erg. Het leukste is immers het bouwen zelf. 

Het is ook zo leuk dat de papa’s en mama’s hier kunnen spelen. Dat doen ze thuis niet altijd, maar hier doen ze gewoon mee.
- Laure

Van dorp naar dorp

Laure: Ik vind het Clicsdorp echt een toffe activiteit. Eerder deze zomer ben ik ook naar het Timmerdorp geweest, dat was zelfs nog leuker. Welk dorp ik graag volgende zomer bezoek? Euh… doe mij dan maar een dierendorp op het pleintje naast ons huis. Dan kan ik elke dag de dieren verzorgen en aaien. Op dat pleintje organiseren we zelf ook heel wat activiteiten tijdens het jaar. Het buurtcomité roept bijvoorbeeld iedereen samen om het onkruid te wieden, daarna wordt er gezellig samen gegeten. Onlangs werden er nog lekkere pizza’s gebakken.


We gaan door tot de laatste klik/Clic!

Ons vliegtuig is bijna klaar. Het ziet er tof uit. Maar ik ben niet van plan om al te stoppen. Als we straks nog tijd hebben, bouw ik ook nog een Rode Panda.