Hobby
Technologie

Codeerkoorts slaat toe!

13 juni 2018
Door:  Kabaal
Foto's:  Jef Lemmens
We duiken in de computercode met de stoere compu-kids van CodeFever.

Pak je tablet, swipe je gek! Snap je crazy, dolle pret. Ja toch? Wie na al de draad kwijt is, is niet mee met zijn tijd. We gaan ultra digitaal. Maar wist je dat je zelf ook programma’s kan uitdenken en ontwerpen? CodeFever organiseert verschillende lessenreeksen vol computer skills voor kinderen tussen 8 en 15 jaar.

Neen, programmeren is al lang niet meer alleen voor nerds. Programmeren is de nieuwe trend. Elke zaterdag komen de verschillende clans samen Heverlee. Het stikt er van de ByteBusters, CodeKraks, DigiHeroes en e-Riders. Tussen het tokkelen van het klavier door strikten we enkele van de digitale patsers voor een woordje uitleg.


Tuur (11) CODEKRAK LEVEL 1:

Als je iets programmeert en het werkt, dat is echt de ultieme kick! In het begin is dat natuurlijk niet zo eenvoudig. Je moet eerst een aantal basisbegrippen van het coderen onder de knie krijgen. Ik heb een vriend op school die me in het begin goed heeft geholpen, hij kende er meer van dan ik. Nu ben ik helemaal mee. Volgend jaar ben ik level 2, dan wordt het pas echt interessant…


Als je iets programmeert en het werkt, dat is de ultieme kick
- Tuur


Liora (11) BYTEBUSTER LEVEL 4:

In het begin heb ik super veel geleerd. Dat was soms wel moeilijk. Nu ben ik helemaal mee. Het toffe is dat je hier op je eigen tempo kan werken. Ben je klaar? Dan kan je al eens een extraatje doen. Ook thuis kan je de oefeningen nog eens opnieuw proberen of afmaken wat niet lukte in de les. We leren zelfs werken met een Micro:Bit, je kan de lichtjes laten flikkeren zoals je wil. Jij bent de baas!   

Ruben (10) BYTEBUSTER LEVEL 3:

Papa had over de lessen gelezen in een boekje. Vanaf de eerste les was ik verkocht. Al moet ik wel toegeven dat het alleen maar leuker wordt als je er beter in wordt. Ik vind het heerlijk om te experimenteren met de verschillende parameters en variabelen. Wat dat betekent? Daarvoor moet je zelf de lessen maar volgen!


Programmeren doet mijn hersens werken, ik word er slimmer van!
- Bert


Bert (9) E-RIDER LEVEL 1: 

Ik heb in het begin direct een groep overgeslagen. Programmeren doet mijn hersenen werken, ik word er slimmer van. Onlangs won ik nog een prijs in Technopolis. Mijn autootje reed het meest nauwkeurig traject van allemaal. Het autootje staat nog steeds op mijn bureau thuis als herinnering aan mijn overwinning.


Programmeerlessen voor iedereen

Heb jij ook last van programmeerkriebels? Iedereen is welkom. Ook kinderen die het thuis niet zo breed hebben. Op de zomerkampen worden er speciaal voor hen gratis plaatsjes gereserveerd. Hebben ze de microbe goed te pakken? Dan kunnen ze ook tijdens het jaar rekenen op een aangepast tarief.