Technologie
Maatschappij

De Bende van KabaaL aan de haal

11 september 2019
Door:  Kabaal
Tijdens het grote verjaardagsfeest van KabaaL startten we met iets helemaal nieuws: de Bende van KabaaL! We stuurden er twee coole reporters op uit met een filmploeg en leerden monteren met onze smartphone.

KabaaL bestaat 1 jaar en dat hebben we uitbundig gevierd op zondag 8 september! Er was echter NOG een reden om te vieren, want de Bende van KabaaL was voor het eerst op pad. KabaaLreporters Lana en Jade gingen op pad met een filmploeg en leerden hoe je een interview moet afnemen. Daarnaast hadden we ook een megacoole redactiecorner waar onze KabaaL Bendeleden konden samenkomen en een workshop 'hoe monteren met de smartphone' konden volgen. 

Reporters in de maak

Onze sterreporters Lana en Jade trokken er samen met filmploeg Jaiz op uit om kinderen te interviewen tijdens de KabaaL Fun Fiesta. Zij leerden enkele handige interviewtechnieken, stelden vragen samen en zochten kinderen die ze op de rooster konden leggen. Hoe het resultaat er zal uitzien, komen we binnenkort te weten!

Cozy in de redactiecorner

Bij een nieuw idee hoort natuurlijk een eigen plekje waar dit allemaal vorm kan krijgen. Daarom maakte KabaaL een heuse redactiecorner waar we ons konden terugtrekken en onze creatieve breinen hun gang lieten gaan. Link in de Kabel stond aan de ingang met een green screen waar je foto's kon laten maken met een wel héél speciale achtergrond. Dat was meteen de perfecte verwelkoming van onze redactiecorner.

Daarnaast kwam Mediaraven een mega interessante workshop geven over hoe je kan monteren met een smartphone. Zo gezegd, zo gedaan (met de juiste hulp) en onze bendeleden trokken er al gauw op uit om hun eigen video's te shooten met de smartphone. Daarna mocht elk van hen met een speciale app de video's bewerken, samenvoegen, geluid onder plaatsen etc. Ze gingen naar huis met heel wat nieuwe kennis over de digitale wereld en montage!

Bende van KabaaL

Klinkt dit allemaal super interessant volgens jou en ben je zelf geïnteresseerd of ken je iemand die perfect bij onze bende past? Niet twijfelen en laat het ons weten, wij zijn steeds op zoek naar nieuwe bendeleden!

Stuur een mailtje naar info@kabaalleuven.be met de naam en voornaam en eventueel interesses van het toekomstige bendelid.


Hopelijk tot snel!