Buiten
Sport

De Ronde van de Buitenspeeldag

3 mei 2019
Door:  Kabaal
Foto's:  Kabaal
KabaaL stuurde zijn wielerfanaat op pad. Met de fiets deed hij de Ronde van de Buitenspeeldag in Leuven!

Op woensdag 24 april kon elk kind zich uitleven op de jaarlijkse, nationale Buitenspeeldag. Ook dit jaar kon deed Leuven vrolijk mee. Van 13u tot 17u kon er gespeeld, geklommen, geravot, gesport, geskatet en gebouwd worden in het centrum en de deelgemeenten. Op wel liefst 7 plekken! Gewoon langskomen was de boodschap! Vooraf inschrijven was niet nodig. Ben je niet overal kunnen geaan spelen? Geen probleem! KabaaL stuurde een reporter uit voor de Ronde van de Buitenspeeldag!

En route!

Onze coureur zijn benen waren goed ingesmeerd om aan de Ronde van de Buitenspeeldag te beginnen. Het weer zat goed, de zon scheen fel en er was een aangenaam briesje in de lucht. De ideale omstandigheden om uit te rijden. Op naar de eerste stop in Wijgmaal!

Stop 1 Ymeriaplein

Na een mooie fietstocht naast de vaart komt onze wielertoerist aan in het zonnige Wijgmaal. Hier stoot hij op een hele hoop avontuurlijke kinderen die niet bang zijn van wat actie. Archery Tag met Outdoor Animation! Twee teams, elk team zijn eigen kleur kokers en iedereen een boog in de hand. Schieten maar!

Stop 2 René Verbeeckplein

Aangekomen aan het René Verbeeckplein zijn de kinderen druk bezig met kampen bouwen. Aan stokken en hout niets te kort, die liggen voor het grijpen dankzij Woodkid. Bouwen maar!  De stoere jongens en meisjes onder hen gaan tekeer bij de highland games als echte Schotten. Wat een oergezellig spel!

Stop 3 De Bruul

Op de derde stop komt onze wielertoerist aan in De Bruul. Het plein staat vol met springkastelen en uitdagende, opblaasbare parcours van o2run. Een stevige uitdaging gemixt met een portie sport. Het is vallen en opstaan... en de winnaar is?!

Stop 4 Sint-Maartensdal

Waar net de zon nog scheen, komen een hoop wolken tevoorschijn. Dit houdt de kinderen van Sint-Maartensdal niet tegen! Naast springen en ravotten staan de gasten van de Kettekeet klaar om iedereen wat circustruuks bij te leren. Van jongleren tot clownerie. Heeft de diabolo nog geheimen voor jou?

Stop 5 M – Museum Leuven

Aangekomen in de prachtige tuin van Museum M ziet onze pendaleur heel wat gebeuren. Zou het fort bemand zijn of klaar om terug in te nemen? Achteraan proberen kinderen het evenwichtsparcours af te leggen. Huis van het Kind voorzag ook nog XL-spelmateriaal om elkaar uit te dagen!

Stop 6 Paul van Ostaijenpark

Gearriveerd in het Paul van Ostaijenpark zijn de kleinsten zich al aan het uitleven op het springkasteel voor kleuters. De wolken trekken weg en de zon komt er weer door. Ideaal om nog alles te geven tot de namiddag over is. Springen maar!

Stop 7 Prins-Regentplein

Met de nodige kilometers in de benen komt onze coureur aan op zijn laatste stop. Hier vindt hij de stoere kinderen terug op het Prins Regentplein in Kessel-lo. Het plein is helemaal omgetoverd tot een pop-up skatepark waar alles op wieltjes loopt. Gelukkig zijn er de expert skaters van vzweetje om iedereen wegwijs te maken!

Dat was het dan, de laatste stop. Ondertussen is het 17u en tijd om de benen rustig los te rijden richting huis. 

Kort samengevat, een superleuke, actieve en gezellige woensdag namiddag. Dat was de Buitenspeeldag van 2019 in Leuven. Jij komt volgend jaar toch ook?!