Vakantie
Hobby

Een passie voor het circus!

1 april 2019
Door:  Kabaal
Foto's:  Kabaal
Tijdens de krokusvakantie van maandag 4 tot vrijdag 8 maart organiseerde Idee Kids een superleuk circuskamp waar kinderen op één week tijd klaar werden gestoomd voor een spetterende circusshow!

Circusartiest worden in één week

Op één week tijd stoomt een echte circusartiest je klaar voor een waanzinnige mega circusshow! Van koordansen tot jongleren én van de clown uithangen tot acrobatentrucjes uitvoeren. Je leert het allemaal hier op circuskamp!


Acrobaterij en nog veel meer!

Victoria: Wij vinden circuskamp superleuk! Wij hebben hier dan ook van alles gedaan. Tim, de circusartiest heeft ons trucjes geleerd zoals een diabolo balanceren en deze zo hoog als we konden in de lucht gooien en dan terug proberen te vangen. Ook heeft hij ons laten zien hoe we een bord in de lucht kunnen houden met één stok! Hier kwamen ook verschillende trucjes aan te pas. Nog verder hebben we koord gedanst en op een eenwieler gereden. Dit waren wel de moeilijkste circuskunstjes. Gelukkig dat er altijd wel iemand kon helpen bij de moeilijkere trucjes. Zo hielden we handen vast zodat het makkelijker was om op het koord te balanceren en hielden we ons goed vast aan de leuning bij het fietsen op de eenwieler. Wat ook heel leuk was vonden we het balanceren op tonnen en ballen. Hierbij is een goed evenwicht super belangrijk!


Creatief in het circus!

Loïc: Naast het koorddansen, balanceren en andere kunsten doen wij ook nog aan knutselen. Met zen allen hebben we een grote circustent gemaakt en iedereen heeft zijn eigen clown gemaakt. Ook spelen we hier verschillende spelletjes, allemaal in het thema van het circus!


En nee, ze moeten zeker geen schrik hebben dat we gaan vallen want we hebben heel veel geoefend!
- Victoria

Afsluiten doen we met een grote circusshow!

Victoria: Elke dag komt er een echte circusartiest en hij leert ons dan alle kneepjes van het vak. Tim, de circusartiest kon eigenlijk alles. Hij is dan ook wel naar een circusschool geweest. Of we later in het echte circusleven gaan stappen daar zijn we nog niet uit. In ieder geval vinden we het wel super plezant en doen we ons uiterste best om zo veel mogelijk te leren. Op het einde van de week is er namelijk een circusshow waarnaar al onze mama’s en papa’s én oma’s en opa’s mogen komen naar kijken. En nee, ze moeten zeker geen schrik hebben dat we gaan vallen want we hebben heel veel geoefend!


Een initiatief van