Buiten

Feest voor het hele gezin!

22 mei 2019
Door:  Kabaal
Foto's:  Jef Lemmens
Huis van het Kind viert feest tijdens de week van de opvoeding.

Het is woensdag, de zon schijnt en Huis van het Kind viert feest. Al vijf jaar huizen ze in de Savoyestraat, bovendien is het week van de opvoeding. Moeten er nog meer redenen zijn om gezellig met het hele gezin naar de tuin van M Museum af te zakken? Ik denk het niet.

Aan de ingang wordt ik opgewacht door de vriendelijke dames van Huis van het Kind. Zij voorzien iedereen van een fris en gezond drankje op deze warme dag. In de tuin zelf kom ik ogen tekort, maar bon, ik doe een poging om het feestje samen te vatten voor jullie.

Van kak vissen tot kinderyoga…

Je raadt het al als je de titel leest… Er valt voor iedereen iets te beleven. Aan een lange tafel knutselen enkele kids dat het een lieve lust is. Zodra ik binnen ben zie ik enkel kinderen met vislijnen hengelen naar… GROTE BRUINE DROLLEN. Gelukkig zijn ze niet echt! Even verder is het van schoenen gooien en ballen rollen, van poseren voor de foto tot henna tattoos. In de schaduw lezen de jongsten een boek samen met mama of papa. Sommigen kinderen doen kinderyoga terwijl anderen rondlopen met grote monstervoeten. Als ze het ei bij het varken zetten, dan zingt dat een vrolijk lied.

Kan jij nog volgen? Ik weet alvast ook niet waar eerst te beginnen en sla een praatje met Nelles (6). Hij vertelt graag wat zijn favoriete activiteiten zijn.

Snelle Nelles weet het wel!

Nelles: Eigenlijk kwamen we naar Leuven om schoenen te kopen en een fietshelm. De zon schijnt, dus we blijven wat hangen in de stad. Gelukkig had mama ergens gelezen dat het hier feest is!

Daarnet heb ik de tanden van een monster uit gegooid met snoepjes, dat was leuk. Ze moeten maar niet zoveel snoepen als ze hun tanden willen houden. Ik heb ook al een ei in het nest bij het varken gelegd. Daarvoor moest je eerst stappen met grote monstervoeten… niet gemakkelijk!

Eigenlijk kwamen we naar Leuven om schoenen te kopen en een fietshelm. Gelukkig had mama ergens gelezen dat het hier feest is!
- Nelles

Wat ik zeker nog wil doen? Gaan kegelen met een grote bal en schoen werpen. Dat is iets dat je niet alle dagen doet.

Klinkt dit feestje als iets voor jou? Ben jij een echt yoga-knutsel-drollenvis-boekenlees-ballengooibeest? Dan zal je moeten wachten tot volgend jaar. Ik ben zeker dat Huis van het Kind dan weer een feestje geeft!

Een initiatief van

Huis van het Kind Leuven
http://www.huisvanhetkindleuven.be