video
Buiten
Sport

Fit-o-Fun

4 september 2018
Door:  Elke Vandebroek
Foto's:  Elke Vandebroek
Elke en Stijn testen samen met hun kinderen, Tobias en Jacob, de nieuwe fit-o-meter in Heverleebos

Tobias (7 jaar), Jacob (3 jaar), mama Elke en papa Stijn wonen in Leuven. Met hun gezin verkennen ze graag wat er te beleven valt in en rond de stad. Het liefst van al gaan ze helemaal los in de parken, bossen en op de pleinen en speeltuinen. Sportief en avontuurlijk! Maar een leuke gezinsworkshop of interactieve voorstelling wordt ook altijd gesmaakt. Op haar instagrampagina Funmomlife vertelt mama Elke iedere week wat er in Leuven te doen valt voor ouders en hun kinderen.

In KabaaLmagazine nummer 1 kan je lezen hoe het Tobias en Jacob verging. Vandaag polsen we even bij mama Elke naar haar ervaring.

Fun tijdens de Fit-o-meter

Elke: Je hebt zeker en vast ouders die elk weekend op hun fiets trainen, of stevig toeleven naar een jaarlijkse marathon. Zo buitengewoon sportief zijn mijn man Stijn en ik niet echt, maar we hebben ook geen zittend gat. We houden even veel van een stevige wandeling als van een spannende film of een concert. Maar, we zeggen wel nooit neen tegen nieuwe ervaringen of een avontuurlijke uitstap. We willen daar liefst geen uren voor in de wagen zitten. In en rond Leuven valt er ook heel wat te beleven. Om onszelf en onze jongens Tobias en Jacob te prikkelen, houden we altijd onze ogen open voor toffe activiteiten.

Om onszelf en onze jongens Tobias en Jacob te prikkelen, houden we altijd onze ogen open voor toffe activiteiten.
- mama Elke

Elke: Ik ben zelf opgegroeid in Leuven. Mijn man komt uit de groene Vlaamse Brusselse rand. Ik kan me nog goed herinneren hoe ik als kind met de basisschool van Sancta Maria en met mijn ouders erop uit trok in de bossen rond Leuven. Reeds toen al kon je in het Heverleebos een fit-o-meter volgen. In de jaren ’70 en ’80 had je een hele fitnesshype. Ik weet nog hoe leuk ik de combinatie van bos en turnen vond. De fit-o-meter was heel populair, maar met de jaren geraakte de toestellen en het type oefeningen toch wat in verval.


Elke: Toen ik aan het begin van de zomer vernam dat er een vernieuwde fit-o-meter ging worden gebouwd in Heverleebos maakte mijn hart meteen een sprongetje. Een beetje uit nostalgie, maar ook omdat ik zeker wist dat de kinderen en Stijn dit een toffe uitstap zouden vinden. Ik moet toegeven dat we dit soort activiteiten graag kiezen, zodat onze jongens zoveel mogelijk energie kwijt kunnen. Klimmen, lopen, springen,… Perfect! Dan slapen ze extra goed ‘s nachts. 


Klimmen, lopen, springen,… Perfect! Dan slapen ze extra goed ‘s nachts.
- mama Elke

Elke: Volgens mij waren we één van de eersten om het nieuwe parcours uit te proberen. Je kan de start van de fit-o-meter vinden op de kruising van de Herendreef, de Filosofenlaan en de Beukenlaan. Vanaf dat punt is het een beetje zoeken naar de acht verschillende uitdagingen, maar dat is deel van het plezier. De oefeningen, met verschillende moeilijkheidsgraden, worden zowel met tekst als striptekeningen van Kim Duchateau goed uitgelegd. Als je samen met je kroost alle opdrachten echt goed wilt uitvoeren, zijn je kinderen toch al best een jaar of tien. Maar dat belemmerde onze twee rakkers niet om zich zo hard mogelijk uit te sloven. Ook voor ons betekende een aantal toestellen een echte uitdaging. Toch wel een beetje confronterend, hoe ik bepaalde dingen niet meer kon of durfde. Werk aan de winkel!

Eigenlijk lijkt het me best dat je dit soort parcours regelmatig herhaalt om sterker en leniger te worden. Wij gaan zeker nog eens terug. Een mooie herfstdag lijkt me een goed moment om de fit-o-meter te gaan uitproberen met het hele gezin. Ik zie jullie daar!