© StuBru
Cultuur

Geef Marc Van Ranst een kleurtje

14 april 2020
Door:  Kim Crabeels
Tal van tekenaars en andere artiesten in quarantaine ontwierpen coole kleurplaten. Geef de crisis kleur! En doe Marc Van Ranst ook maar een gezonde blos.

‘Vi-ro-loog’, dat is een moeilijk woord voor ‘dokter die alles afweet over virussen’. Eén van de bekendste virusdokters op dit ogenblik is Marc Van Ranst. Hij is één van de vele superhelden die zich te pletter werken om het coronavirus klein te krijgen. Veel tijd om van het mooie weer te genieten heeft Marc niet. Maar dankzij de radiozender Studio Brussel kan jij hem een zomers kleurtje geven. Veel plezier met de Marc Van Ranst-kleurplaat!

Ook il-lu-stra-trice – moeilijk woord voor ‘tekenaar’ - Julie Van Geel maakte coole kleurplaten met de helden van deze viruscrisis in de hoofdrol. Leef je uit met Julies quarantaine-kleurboek!

Wil je deze qua-ran-tai-ne – dat is de tijd waarin je afgesloten bent van zowat alles en iedereen om de verspreiding van het virus tegen te gaan - nóg meer kleur geven, druk dan dit kunstige corona-kleurboek af. Het bevat 93 unieke kunstprenten door Belgische kunstenaars. Deze prikkelende plaat van Sarah Yu Zeebroek is er alvast eentje van!