Vakantie
Verhalen

Hé dit kamp is dik oké!

1 juli 2021
Door:  Kabaal
Dinah en Aurelia deden in de paasvakantie mee aan het "hey ik ben oké"- kamp van Ankerpunt. Zij zijn laaiend enthousiast en delen graag hun ervaring met andere KabaaLmakers!

Hey Dinah en Aurela, aan welk kampje hebben jullie deelgenomen?

Dinah: Aan het ‘Hey ik ben oké’-kamp van Ankerpunt in de paasvakantie! Dat is een kampje waar je leert om sterker in je schoenen te staan. 

Aurelia: En ook om meer zelfvertrouwen te krijgen en je goed in je vel te voelen.

Wauw, dat klinkt interessant! Vonden jullie het fijn?

Aurelia: Ik vond het een heel erg leuk kampje met toffe activiteiten!

Dinah: Ik vond het ook heel erg leuk! Ik heb  veel nieuwe vrienden gemaakt en me geamuseerd tijdens de activiteiten. Bovendien heb ik meer zelfvertrouwen gekregen.


Ja? Aan wat heb je dat dan gemerkt?

Dinah: Ja, ik heb dat gemerkt aan wanneer mijn haar bijvoorbeeld eens een dag minder goed zit. Vroeger zou ik mij daar zorgen over maken, maar eigenlijk maakt dat helemaal niet zoveel uit als mijn haar eens een dag minder goed zit. Ik ben wie ik ben en dat is het belangrijkste.

 

Wat heb je er geleerd dat je niet snel zal vergeten?

Aurelia: Wat ik geleerd heb is dat wanneer je gepest wordt of je hebt gehoord dat iemand iets over je zei, dan is het belangrijk dat je voor jezelf opkomt maar niet gaat terug pesten. 


Wat vond je van de groep en de begeleiders?

Aurelia: Ik vond het een heel goede groep. We waren heel hecht en niet opgedeeld in verschillende kleine groepjes die enkel met elkaar praatten. Wanneer ik niet goed in mijn vel zat, dan kon ik altijd terecht bij de begeleiders om daar eens mee te babbelen. We hadden een goede band met hen.

Dinah: Ik vond het een heel leuke groep, er was altijd een toffe sfeer. Ik heb veel vrienden kunnen maken. Ik heb mijn telefoonnummer ook uitgewisseld met enkele anderen waar ik nu nog steeds contact mee heb.


Wat vonden jullie het leukst?

Dinah: Ik vond de dag dat we naar de uitkijktoren zijn gegaan het leukst.

Aurelia: Ik vond die dag ook het leukst. Daarnaast vond ik ook de ademhalingsoefeningen en de spelletjes die we gespeeld hebben heel erg leuk. De variatie in alles was heel tof.


Wat zouden jullie nog willen verbeteren?

Aurelia en Dinah: Niks!! Het was goed zoals het was!

Lien Van der Steen

Communicatiemedewerker