Vakantie
Verhalen

Hey ik ben oké

14 juli 2020
Door:  Kabaal
Bij Ankerpunt zijn er heel wat toffe kampen en workshops voor kinderen en jongeren. Hier staan welzijn en plezier helemaal centraal! Benieuwd hoe het er bij zo'n kampje aan toe gaat? Victor (11) en Lune (9) vertellen er graag meer over!

Hallo Victor en Lune,

Aan welk kampje hebben jullie meegedaan?

Victor: ‘Hey, ik ben oké!’ in de krokusvakantie! Dit was een kampje waarbij we heel veel leuke spelen gedaan hebben en ook veel hebben mogen vertellen over onszelf. Zo heb ik veel spelletjes gespeeld, die ik eerder nog niet kende. We mochten ook een voorwerp meenemen dat voor ons iets betekende. Ik heb een diploma van me meegenomen, zo kon ik over mezelf vertellen aan de andere kinderen. De anderen deden dat ook, zo kon ik hen beter leren kennen.   

Wat was het thema van dit kampje?

Lune: Een avontuurlijk dierenverhaal: ‘De Wondere Ommesprong’ (nvdr. Kinderboek van Marleen Jans). Twee paardjes, een tweeling, willen ieder leider worden van de kudde. Hun mama stuurt hen op missie. Het paardje dat wint mag leider worden. Spannend! Onderweg komen ze nog andere dieren tegen. Die hebben allemaal hun ‘kleine’ kantjes, waar de anderen het soms moeilijk mee hebben. Maar iedereen heeft ook heel veel talenten.  Ze ontdekken dat ze elkaar nodig hebben om de opdracht tot een goed einde te brengen. 


Waren er veel andere kinderen op het kampje?

 Victor: Ik denk dat we met 6 of 7 waren. Ik vond dat best gezellig met zo’n kleine groep. Het was ook een leuke groep, ook al waren er kinderen bij die drukker waren dan mezelf. 

Hoe ging je daar dan mee om, drukkere kinderen?

 Victor: Tijdens de spelwandeling naar het vogelhuis (nvdr. de kijktoren in de Dijlevalei) heb ik met iedereen kunnen praten. Dit vond ik echt een leuke wandeling, omdat we elkaar dan echt leerde kennen en kon ik zien hoe het was voor anderen. Omdat we met zo weinig waren, kon ik ook snel terecht bij de begeleiders voor te babbelen.

Dus je kon goed overweg met de groep?

 Victor: Ja. We hebben ook een spel gespeeld waarbij ik me geblinddoekt moest laten rondleiden door de anderen. Dit was wel eng, omdat ik dacht dat ik tegen een boom kon lopen, maar de anderen hebben me veilig rondgeleid. Dat zorgde ook voor vertrouwen.

Deze zomer wil ik nog een kampje meedoen in het Ankerpunthuis!
- Victor

Welke van de activiteiten vond jij het leukst?

Lune: We hebben heel veel leuke spelletjes gedaan in de Ankerpunttuin en ook lekkere koekjes gebakken, geknutseld, muziek gemaakt...

Victor: Maar het leukste was de toneelopvoering! We mochten zelf een einde verzinnen aan het verhaal van de dieren ‘De Wondere Ommesprong’. Ik was de mol, maar ik vond eigenlijk de aap ook heel leuk. Ik ben zelf soms ook actief net zoals de aap, dus kon ik me daar in herkennen.

Wat heb je er geleerd dat je niet snel zal vergeten?

 Victor: Het ‘denken, voelen en doen’ herinner ik me nog. Dat gebruik ik zeker want dat helpt me.

Lune: De yomiqi oefeningen om me te ontspannen.  Ook het schrijven of tekenen van leuke momenten of gebeurtenissen  in je pluk – je - dagboekje. Dat is altijd fijn om nog eens opnieuw te lezen.


Wil je zelf ook graag meedoen met een Ankerpunt kampje? Dat kan zeker! 

Lien Van der Steen

Communicatiemedewerker