Challenges

Hoe overleef ik een lockdown?

20 maart 2020
Door:  Kabaal
Hoe ga jij om met verveling tijdens de Corona lockdown? Ga onze KabaaL uitdaging aan!

Drie weken lekker niet naar school! Dat lijkt heerlijk, maar misschien slaat de verveling wel toe. Dat is het geschikte moment om mama of papa eens stevig op de zenuwen te werken en de rest van de dag een rotsfeer te creëren in huis. OF NIET! KabaaL daagt je uit…


Ga de uitdaging aan en breng de 10 opdrachten tot een goed einde. Gegarandeerd enkele uren speelplezier en gelukkige ouders.

  • Vouw een papieren vliegtuig en laat het zo ver mogelijk vliegen. Kan je het ook laten landen op de salontafel?
  • Maak een leuke tekening of schrijf een brief voor een oudere persoon die nu alleen zit en geen bezoek mag ontvangen. Vraag aan mama of papa om deze in te scannen en vervolgens door te mailen naar het rusthuis in jullie buurt.


  • Houd een modeshow in je eigen woonkamer. Verzin je eigen Corona kledinglijn en verkleed je in minstens 5 verschillende outfits. Laat mama, papa, broer of zus stemmen welke outfit het mooist is.
  • Bouw een groot kamp met kussens, dekens, … al wat je voor handen hebt. Kruip er daarna gezellig in met een leuke strip. Misschien kan je zelfs je middagmaal of vieruurtje opeten in je eigen kussenkasteel?
  • Bouw je eigen drumstel met potten en pannen uit de keuken. Maak vervolgens een tof filmpje terwijl je keihard mee drumt op een stevig rocknummer. Daag je klasgenoten uit om beter te doen.
  • Gooi 20 paar sokken apart op een grote stapel. Stel binnen de minuut zoveel mogelijk paren terug samen. (Echte durvers doen dit natuurlijk met de vuile sokken uit de wasmand.)


  • Zet een vuilbak als doelwit in de hoek van de kamer. Maak een propje papier en probeer het uit alle hoeken van de kamer in de vuilbak te gooien. Ga de uitdaging aan en probeer je propje via de muur in de vuilbak te gooien of bedenk zelf nog een gekkere uitdaging.
  • Bak gezellig samen met je mama of papa een Corona taart of Corona koekjes. Wedden dat de heerlijke aroma’s een lach op ieders gezicht toveren. OF Niets beter tegen een ziekte dan je dagelijkse portie vitamientjes. Gooi al het fruit in huis in een heerlijke fruitsla en geniet van een gezond vieruurtje.
  • Haal een van je oude gezelschapsspelen van onder het stof. Maak zelf pionnen en bedenk je eigen regels. Schrijf die nieuwe regels een regelboek en speel je gepimpte spel. 
  • Maak een tijdscapsule! Schrijf een boodschap aan jezelf of je gezin en begraaf die in een plastiek zak in de tuin. Duid op de kalender aan dat je exact binnen een jaar je capsule moet opgraven. Misschien kan je wel de toekomst proberen te voorspellen of een leuk cadeautje voor je broer, zus, mama of papa mee in de capsule stoppen…


Toon ons hoe jij in quarantaine gaat!

Hej liefste KabaaLmakers! Toon ons hoe jullie alles beleven via een filmpje! Vraag aan je ouders, broers of zussen om je te filmen terwijl je ons meeneemt bij jou thuis, op school, ... Wat je allemaal toont en zegt, mag je volledig zelf beslissen!

Lien Van der Steen

Communicatiemedewerker