Maatschappij

Huiswerkbegeleiding, 't Zal wel zijn!

12 september 2019
Door:  Kabaal
Foto's:  Jef Lemmens
In De Kettekeet krijgen kinderen ondersteuning bij het maken van hun huiswerk. Wij gingen eens poolshoogte nemen na schooltijd.

Na schooltijd is het steeds een drukke bende bij Kinderwerking De Kettekeet in Sint Maartensdal. Er worden vieruurtjes uitgedeeld. Daarna krijgen de kinderen ondersteuning bij het maken van hun huiswerk. Daar willen wij natuurlijk het fijne van weten. We spraken met Mariama (11) over de huiswerkbegeleiding.

Elke dag na school, maar vooral maandag

Mariama: Als de school uit is komen we naar De Kettekeet. Hier krijgen we een vieruurtje en we babbelen gezellig na over onze schooldag. Daarna duiken we in onze schoolagenda om te kijken of we huiswerk hebben. Boven, in de huiswerkklasjes, gaan we dan aan de slag. Ik probeer op maandag al zo veel mogelijk huiswerk te maken, dan heb ik de rest van de week meer tijd om leuke dingen te doen hier. 

De begeleiders staan steeds klaar om ons even op weg te zetten als we ergens niet aan uit kunnen.
- Mariama

Woensdag = fundag

Mariama: Op woensdag en vrijdag hebben we geen huiswerk tegen de dag erna, dan is er tijd voor toffe activiteiten. Op woensdag kan je hier eten. Een maaltijd kost maar 1 euro. Mijn favoriete gerechten hier zijn de spaghetti en de fish sticks. Daarna doen we iets leuks. Dat kan van alles zijn. Samen sporten, zingen, dansen, knutselen, spelen, fietsen, … Iedereen doet wat hij of zij leuk vindt.

Onze begeleiders zijn echte toppers!

Mariama: In de huiswerkklas hebben we alles wat we nodig hebben. Banken, stoelen, computers, maar vooral… de hulp van onze begeleiders. Sarah, Lise en de rest staan steeds klaar om ons even op weg te zetten als we ergens niet aan uit kunnen. Zo is huiswerk maken een veel minder grote opgave. Het gaat er hier gezellig aan toe en er is zelfs tijd voor een grapje af en toe… of een smoesje. Zo durf ik al eens zeggen dat ik het te druk vind om me te concentreren. Dan kan ik toch nog even gaan spelen, al moet ik dan wel mijn huiswerk later thuis dan. Dat is dus niet de beste oplossing. Flink doorwerken is de boodschap. Met al de hulp die ik hier krijg loopt huiswerk maken op wieltjes!

Wist-je datje!

Interesse in huiswerk begeleiding?

De kinderwerkingen van Buurtcentra Leuven (De Kettekeet, De Kettebende en Ketteland), kinderwerking Fabota en Buurthuis Casablanca organiseren huiswerkbegeleiding.

Een initiatief van