video
Buiten

Ian en Spikey willen een losloopweide!

24 november 2021
Door:  Kabaal , Jef Lemmens
Foto's:  Jef Lemmens
Deze twee gezworen kameraden dromen van een losloopweide voor honden in hun buurt.

Ian (10) woont in Heverlee. Zijn favoriete bezigheid? Ravotten met zijn hond en beste vriend, Spikey. Nu kan dat nog op de weide achter hun huis. Maar zodra de boer het veld in gebruik neemt, moeten de twee op zoek naar een andere speelplek in de buurt… en die is er momenteel niet!

Ian:

Er is teveel verkeer in onze buurt om met Spikey de straat op te gaan. Af en toe kunnen we samen met mama of papa naar het speelbos in Sint-Joris-Weert of naar ‘De Jacht’ aan Heverleebos. Daar rijden we dan met de auto heen. Spijtig genoeg kunnen Spikey en ik dan niet gewoon met ons tweetjes gaan. Ik droom van een losloopweide voor honden waar we leuk en veilig kunnen spelen. Eentje dicht genoeg bij om alleen met Spikey naartoe te wandelen.

Ik droom van een losloopweide voor honden waar we leuk en veilig kunnen spelen!
- Ian

In onze straat is er ook een groot appartementsblok. Veel van de bewoners hebben een hond. Ik ben er zeker van dat zij ook heel blij zouden zijn met een losloopweide. 

Bekijk het filmpje van Ian aan de Leuvense schepen van dierenwelzijn, Thomas Van Oppens. Wij, bij KabaaL, hopen alvast dat Ian een filmpje terug krijgt gestuurd van de schepen!