Vakantie
Sport

Iedereen ZEN in het Yogadorp

29 juli 2019
Door:  Kabaal
Foto's:  Jef Lemmens
Ouders en kinderen samen op de yogamat tijdens het Yogadorp in Wilsele.

Van 22 tot 28 juli 2019 konden kinderen met hun ouders terecht in het Yogadorp. In GC De Bosstraat sloegen de Leuvense jeugddienst en Kreakatau de handen in elkaar om een ouders en kinderen een uniek ervaring te bezorgen. Natuurlijk ging KabaaL ook eens op bezoek om een kijkje te nemen.

Op zijn blote voeten sloop onze reporter tussen de yogamatten door en sprokkelde enkele reacties van de kinderen.

Op reis door Yogaland

Jeanne: We kregen een reispas om langs alle standjes hier te reizen, overal waar we passeerden kregen we een stempel en leerden we iets bij over yoga.

Josse: Ik heb echt aan alles meegedaan.

Zanna: Ik niet, de dingen die me niet zo leuk leken heb ik overgeslagen. Maar dat mocht ook. Alles mag hier, niets moet.

Alles mag, niets moet!
- Zanna

De krab en de kat…

Josse: In het begin hebben we een aantal tikspelen gedaan. Als je getikt werd, moest je dan een yogahouding nadoen. Dat vond ik heel leuk.

Jeanne: Ja, zo leerden we ‘DE KRAB’, ‘DE HELLING’, ‘HET BOLLETJE’ en ‘DE KAT’.

Josse: En nog veel meer, maar dat ben ik ondertussen weer vergeten.

Topuitstap

Jeanne: De berg knuffels om tussen te rusten vond ik ook wel heel erg cool… en het knutselen. Al heb ik nu wel plakkende vingers van de lijm.

Zanna: Ik vond het doolhof echt leuk, maar mijn favoriet was toch wel de massage op het strand. Ik was vooraf een beetje ongerust dat ik het hier wel tof zou vinden, maar dat was nergens voor nodig. Ik zou zelfs graag nog eens terugkomen. Yogadorp is een echte aanrader!