Mening
Buiten

Maak het mee-Festival!

13 mei 2019
Door:  Kabaal
Foto's:  Kabaal
Leuven werkt aan het plan 2020 - 2025! In dit plan staan al de doelen dat Leuven de komende jaren wil realiseren. De stad vroeg zich af hoe we Leuven mooier, betaalbaarder, veiliger, groener, zorgzamer, properder en gezelliger kunnen maken.

Aangekomen op het Ladeuzeplein zien we een spetterende vlaggenshow. Wat een talent! Wel uitkijken waar je loopt!  Gelukkig laten deze mannen en vrouwen geen enkele vlag vallen. Oef!

De vloer is lava en je kan niet gewoon wandelen over een hinkelparcours! Dat weet toch iedereen? Zelfs de grote mensen snappen hoe het werkt. Ze zullen wel het goede voorbeeld gezien hebben van al de spelende kinderen op het Ladeuzeplein! 

In de tipi tenten kan elke Leuvenaar terecht om zijn mening te delen over de stad en over de toekomst van Leuven. De burgemeester en schepenen zijn klaar om alle brandende vragen van de Leuvenaars te beantwoorden. Iedereen stelt zijn vraag en luistert aandachtig naar wat de burgemeester en de schepenen hierover te vertellen hebben. Zo zie je maar dat politiek zich niet altijd afspeelt achter gesloten deuren. 

Er staat ook een grote tent waar de inspiratiebeurs doorgaat. Hier tonen verschillende Leuvense organisaties en stadsdiensten hoe ze de komende jaren Leuven mee vorm zullen geven. 

Op weg naar de stille disco komen we Elias en Frits tegen. Deze twee stoere rakkers zijn bijna niet te herkennen door dankzij een laagje schmink. Cool! Ze trekken enthousiast verder op avontuur!

De jongens zijn nog maar net vertrokken als wij aankomen op een leuk feestje. Wel een stil feestje, want wij horen geen muziek! Gelukkig hebben wij geen schrik om te vragen waarom iedereen zo hard aan het dansen is. De feesters weten ons te vertellen dat ze allemaal naar dezelfde muziek luisteren door de hoofdtelefoons. Hoe leuk is dat? 

Na al dat gefeest gaan we de rust opzoeken. In de tuin van Museum M kunnen  de kinderen terecht om te spelen, ravotten, bouwen, schminken, knutselen en gewoonweg om de clown uit te hangen. Letterlijk dan, want heel het circus is naar hier verhuisd! Circus in Beweging heeft zijn  naam zeker niet gestolen (lacht). Van jongleren tot één bord in de lucht zwieren met één stok. Knappe dingen!

Terug gearriveerd op het Maak het mee-Festival zien we drie reuzen passeren. Goed uitkijken waar je loopt dus! Gelukkig voor ons zijn het brave reuzen die ook nog wel wat kunstjes kunnen. Alsof het stappen al niet moeilijk genoeg is op zo’n hoge stelten. Wauw, wat een acrobaten!

We draaien ons om en ineens zien we een straffe breakdance battle tussen twee groepen. De strijd is hevig en beurtelings laten ze hun beste kunstjes zien. Wij wisten niet dat je zoveel trucjes kan doen op zo´n vlakke ondergrond. Zij vliegen nog al in het rond! En de winnaar is…?

Wat een spannende namiddag en dat op zondag! Vandaag staan alleen alle mama’s in de picture omdat het Moederdag is, maar ook onze eigen mooi stad, Leuven. Benieuwd naar wat de toekomst allemaal te zeggen heeft over Leuven? Wij  ook!