Tips

Maak je eigen slijm, jammie!

15 juli 2020
Door:  Kabaal
Slijm, zo glibberig en een beetje gruwelijk dat het gewoon zalig is! Maar wat is het beste recept? KabaaL zocht het uit!

Zo maak je slijm!

Dat bovendien nog eens lekker ruikt ook

Je hebt nodig:

 • 125 ml doorzichtige of witte knutsellijm
 • 4 theelepels vloeibaar wasmiddel (zeg tegen mama of papa dat het borax of boorzuur moet bevatten)
 • Een kom
 • Een (plastic) lepel
 • Optioneel: voedselkleurstof (6 druppels ongeveer)
 • Optioneel: glitters 

Zo ga je te werk:

 1. Doe de lijm in een kom en voeg de kleurstof en de glitters toe.
  TIP: Je wasmiddel kan ook kleur afgeven. Kies dus voor kleurloos wasmiddel als je een bepaalde kleurstof wilt toevoegen of dezelfde kleur wasmiddel als de kleurstof die je gekozen hebt.
 2. Voeg het vloeibaar wasmiddel toe aan het mengsel.
 3. Roer de ingrediƫnten goed door elkaar. Als je mengsel nog niet vast genoeg is, voeg je telkens een theelepel wasmiddel toe, totdat je blij bent met het gevoel van je slijm. Het mag niet meer aan je vingers plakken en moet makkelijk kneedbaar zijn.
 4. Kneed daarna het slijm wat in je handen, naarmate je er meer met speelt zal het minder plakkerig en meer slijmerig worden. Maak je geen zorgen als het slijm nog wat te plakkerig is, na enkele minuten kneden zou het slijm mooi en stevig moeten worden. Als het slijm toch te plakkerig blijft kan je nog wat wasmiddel toevoegen.
 5. Bewaar het slijm in een luchtdicht potje of een zakje wanneer je klaar bent. Slijm kan je best in de koelkast bewaren.

Lien Van der Steen

Communicatiemedewerker