Sport
Challenges

Maak je eigen wielershirt!

24 februari 2021
Door:  Jef Lemmens
Maak je eigen wielershirt en win je ontwerp in het écht voor je hele klas!

Tussen 19 tot 26 september 2021 staat Leuven op zijn kop. Dan organiseert onze stad immers het wereldkampioenschap wielrennen en daar zijn we best fier op! Om iedereen in het wielerfeest te betrekken organiseert de Leuvense jeugddienst een wedstrijd voor scholen. Elke klas mag een ontwerp insturen voor een uniek wielershirt. De winnende klas ontvangt voor elk kind een shirt met hun eigen ontwerp!

Hoe neem je deel?

  1. Lees samen het wedstrijdreglement door, er zijn immers enkele belangrijke voorwaarden waaraan het ontwerp moet voldoen. Bekijk ook het oproepfilmpje van Sander Armée, Leuvense renner bij Qhubeka-Assos.
  2. Download het sjabloon van het wielershirt en ga in de klas aan de slag met potloden, stiften, waskrijt, waterverf, … Ontwerp een vrolijk wielershirt dat ieder kind wil dragen.
  3. Stuur een scan of foto van het mooiste ontwerp van de klas in met vermelding van de school, je klas en een contact mailadres. Mail naar jef.lemmens@leuven.be  !
  4. en… duimen maar!

Het wedstrijdreglement

  • De wedstrijd staat open voor alle Leuvense kleuterscholen en lagere scholen.
  • Elke klas mag precies één ontwerp inzenden.
  • Het ontwerp mag geen logo’s van de school, het WK wielrennen, … bevatten. Ook het gebruik van de regenboogband is niet toegelaten, die eer is enkel voor de wereldkampioenen weggelegd.
  • De inzending van de klas bereikt ons ten laatste op woensdag 24 maart 2021 om 13u.
  • Bewaar het originele ontwerp, zodat we dit indien nodig kunnen ophalen op je school.

Jef Lemmens

Jeugd- en kinderwerker, kinderparticipatie
016 27 27 60