video
Vakantie
Challenges

Met je kop op KabaaL!

11 april 2021
Door:  Kabaal , Jef Lemmens
Word wereldberoemd in Leuven !

Versier een plekje op de facebookpagina of Instagram van KabaaL. Film jezelf terwijl je een van de zeven uitdagingen aangaat en stuur je filmpje naar info@kabaalleuven.be. Wij delen je kunstje graag met het wereld wijde web!

Bekijk alvast het filmpje met de zeven uitdagingen...

De potlood twist

Deze uitdaging ziet er super gemakkelijk uit, maar je hebt er de vingervlugheid van een echte goochelaar voor nodig. Breng je handen samen (handpalmen tegen elkaar) en leg er je potlood boven op. Doe nu de twist en kijk of het potlood er nog ligt…

Koning coördinatie

Ken je deze klassieke uitdaging al? Tik met een hand op je hoofd en draai met je andere hand cirkels op je buik. Dat valt niet mee he? Heb je het onder de knie? Laat dan je handen eens wisselen van beweging. Draai rondjes op je hoofd en tik op je buik. Ben jij de koning van de coördinatie?

Boeken met spieren

Neem twee boeken. Weef de bladzijdes van de boeken om en om door elkaar tot ze helemaal me elkaar verweven zijn. Denk jij dat je de boeken nog uit elkaar kan trekken? Warm je spieren alvast op!

Centjes vangen

Leg een muntje op je ellenboog. Probeer het vervolgens te vangen met de hand van dezelfde arm. Als je snel genoeg bent, kan je het muntje net vangen. Lukt het je? Probeer het dan eens met meer muntjes.

Boekenbalans

Ga in kleermakerszit op de grond zitten. Balanceer vervolgens een boek op je hoofd. Lukt het je om met dat boek op je hoofd recht te staan en weer te gaan zitten? Misschien kan je zelf een uitdaging bedenken om te doen met een of meer boeken op je hoofd.

Plakkende lepels

Plunder de besteklade en versier je gezicht met lepels. Als je eerst op een lepel ademt, kan je hem vervolgens aan je neus of wangen laten plakken. Hoeveel lepels kan jij aan je gezicht hangen? 

Bottle flip

Met deze uitdaging kan je je wel een tijdje zoet houden. Laat een bodem water in een plastiek drinkflesje en ga aan de slaag. Gooi het flesje zo dat het na een achterwaartse salto netjes rechtop blijft staan. Probeer het ook eens met twee flesjes tegelijk! Veel flip-plezier!

En nu? Aan de slag! Wij wachten vol ongeduld op jullie inzendingen.