video
Cultuur
Buiten

Mini's zijn baas!

30 augustus 2018
Door:  Kabaal
Tijdens dit heerlijke gezinsevenement zijn de allerkleinsten baas in de tuin van M.

Normaal gezien is de tuin van M een oase van rust in de drukke binnenstad. Vandaag bruist het er, want vandaag zijn de mini’s baas. De allerkleinsten zwaaien de plak op dit GRATIS gezinsvriendelijke zomerfestival.

Kunstzinnige workshops en activiteiten prikkelen de verbeelding van de kleine bazen. Tijdens deze hoogdag voor de allerkleinsten hebben zij het voor het zeggen. En dat zullen de ouders geweten hebben. In het spoor van hun onvermoeibare spruit puffen ze van de ene activiteit naar de andere. Wij polsten alvast even naar hun ervaring.

Paulien (2,5 jaar) neemt mama Line op sleeptouw

Line: Vorig jaar waren we hier ook. Paulien was toen net iets te klein om volop te kunnen genieten van de voorgelezen verhaaltjes. Toen vrienden van ons vertelden dat ze van plan waren dit jaar te komen, waren we direct overtuigd om weer mee te komen. Dit is een evenement dat echt richt op de allerjongsten, met activiteiten op maat. Pauliens topper dit jaar is zonder twijfel het doolhof. Dat hebben we net gedaan. Straks gaan we ook nog naar de modderkeuken. Ik vrees dat ze daar niet echt proper uit gaat komen. Dat is natuurlijk de bedoeling en ook reuzeleuk. Gelukkig heb ik reservekleren meegebracht.

Gelukkig heb ik reservekleren meegebracht.​
- Mama Line

Tristan en Tobias (1,5 jaar) zijn op pad met mama Femke

Femke: Ik ben hier met de tweeling, ze zijn op de leeftijd dat ze hier echt iets aan hebben. Vorige editie ben ik al even komen proeven met het kindje van mijn zus. Dat was een schot in de roos, reden genoeg om nu met mijn eigen kinderen een bezoekje te brengen. Het is tof dat je je niet hoeft te haasten om op tijd te zijn. Je wandelt binnen wanneer het jou en de kinderen past. Eenmaal aangekomen kan je ze echt loslaten. De kinderen trekken op ontdekking zonder dat je je als mama zorgen moet maken. Heerlijk!

Je wandelt binnen wanneer het jou en de kinderen past.
- mama Femke

Met een speciaal woord van dank voor Huis van het Kind Leuven en M-Museum Leuven voor de fijne samenwerking met de organisatie!