Cultuur
Buiten

Missie Tivoli geeft de verbleekte fietsbrug weer kleur!

14 februari 2019
Door:  Kabaal
Foto's:  Kabaal
MIJNLEUVEN en KabaaL slaan de handen in elkaar en nemen er een graffitispuitbus bij om de Tivolibrug een originele opknapbeurt te geven.

Vuil wit is al lang niet meer de mode! Hoog tijd om de Tivolibrug van een nieuw laagje verf te voorzien. Jongeren en kinderen uit de buurt kwamen samen om te brainstormen over een leuk thema. Vervolgens kreeg de brug een nieuwe grondlaag en werd klaargemaakt voor de graffitiartiesten. Voor zij aan de slag gaan, is het de beurt aan de kinderen. Tijdens een leuke workshop leren ze graffiti spuiten. Hun werk wordt later verwerkt in de kunstwerken van de artiesten.

Jasper (11) neemt tussen het spuiten door even de tijd om te vertellen wat hij denkt van dit kleurrijke project.

Die oude brug vol scheldwoorden verdient wel een fris kleurtje!

Jasper: Ik rijd regelmatig met mijn fiets over de brug als ik op bezoek ga bij mijn vrienden. Ze staat vol graffiti, maar het zijn allemaal kleine werkjes die niets met elkaar te maken hebben. Er staan ook heel wat scheldwoorden tussen. Het is dus hoog tijd dat we onze oude brug een fris likje verf geven. Leuk dat hier legaal graffiti komt die blijft staan. Het wordt een groot kunstwerk waarbij alle tekeningen bij elkaar horen. Ik heb alvast een stukje mee gespoten.

Ik ben blij dat al die scheldwoorden nu overschilderd worden. Een mooie tekening is echt veel cooler!
- Jasper

Huis-, tuin- en keukenspuiter...

Jasper: Thuis ga ik ook al eens met een spuitbus aan de slag. Het is leuk om voorwerpen te 'pimpen'. Je kan je skateboard van een nieuwe tekening of kleur voorzien. Ook de oude lepels uit de besteklade en een rondslingerende schroevendraaier moesten er al aan geloven. Ook op school teken ik graag als ik vroeger klaar ben met mijn taakjes. Deze workshop is dus echt iets voor mij. Go missie Tivoli!

Me and my homies

Jasper: Een tijdje geleden kwamen ze op school vertellen over 'missie Tivoli'. We mochten tijdens de speeltijd op panelen graffiti spuiten. Dat was echt de max. Met een aantal jongens van de klas spraken we af om zeker naar de workshop te komen. Vandaag mogen we echt ons ding doen. Hopelijk wordt ons werk in het geheel verwerkt door de artiesten die zaterdag komen. Ik duim alvast dat ze veel zwart, wit, rood en blauw gebruiken. Dat zou er strak uitzien.

Magdawel?

Jasper: Graffiti spuiten mag niet zomaar overal. Hier heeft de stad toestemming gegeven. Anders zou ik hier ook niet zijn. Dat zouden mama en papa niet oké vinden. Ik heb echt de smaak te pakken, maar dat wil niet zeggen dat ik nu overal zomaar muren ga bekladden. Ik blijf lekker thuis oefenen en als er nog zo een project komt, probeer ik er zeker bij te zijn.