Buiten
Sport

Mobiel skatepark

13 augustus 2019
Door:  Kabaal
Foto's:  Jef Lemmens
Tijdens juli en augustus kon je het mobiele skatepark vinden in Wijgmaal en Wilsele.

Het is vakantie, de zon schijnt en je hebt de roulementen van je skateboard gesmeerd. Niets kan je nog tegenhouden om heerlijk middagje door te brengen op je plank. Maar waar trek je naartoe? Wel… deze zomer zorg de Stad Leuven voor een extra mobiel skatepark. In juli kon je dat vinden in Wijgmaal en de hele maand augustus staan de obstakels aan het zwembad in Wilsele. Na de zomer verhuizen de toestellen naar Skatepark ’t Fort in Wilsele waar ze de oude, versleten toestellen zullen vervangen.

Om dat te vieren sloegen MIJNLEUVEN en VZWEETJE de handen in elkaar. Tijdens een zonnig event met hier en daar een regenbui boden ze gratis skate initiatie aan. Wij spraken ter plekke met Kaj (13), Ward (13) en Tobe (12), enkele lokale skaters, over beton, rock-to-fakie en buurtlawaai.

Skaten kan overal! (maar liefst toch op de skateterreinen)

Ward: Ik ben nu zo’n drie maanden met skaten bezig. Zo leer ik nieuwe vrienden kennen. Twee tot drie keer per week sta ik op mijn plank.

Tobe: Skate kan je gewoon op straat, maar wij gaan toch liefst naar een skatepark. In de omliggende dorpen kan je op heel wat plekken terecht. We hebben een groot skatepark aan de Philipssite en een indoor skateplek in Stelplaats.

Kaj: In Rotselaar is er ook een tof skatepark. In Wilsele is er momenteel niets, omdat de toestellen in ’t Fort weg zijn. Gelukkig gaan deze toestellen na de zomer naar daar. Het zou anders ook geen slecht idee zijn om hier een permanent skatepark te maken. We gieten gewoon wat extra beton hier. Geen probleem hoor!

Skaten is niet voor watjes, je kan je serieus pijn doen!
- Tobe

Gewoon je ding doen

Tobe: Het skate zelf is leuk omdat iedereen gewoon zijn ding doet. Het maakt niet uit hoe goed of slecht je bent, zolang je er maar plezier in hebt en respect toont voor de andere skaters.

Kaj: En voor de buren… Skaten maakt nu eenmaal wel wat lawaai. Daarom skaten we vooral op de skateterreinen. Daar krijgen we bijna nooit klachten als we wat lawaai maken.

Tobe: Natuurlijk moet je ook tegen een stootje kunnen. Als je een nieuwe truc leert ga je al eens tegen de grond. Ik heb me ook al serieus pijn gedaan.

Ward: Maar niets is zo leuk als een nieuwe truc uiteindelijk toch onder de knie krijgen. Tijdens de initiatie hier leerde ik rock-to-fakie. Dat is echt cool.

Een initiatief van