video
Buiten
Avontuur

Nieuw kinderlabel KabaaL vliegt erin met een knalfeest

2 oktober 2018
Door:  Kabaal
Foto's:  Jaiz
Op zondag 9 september maakten ouders en kinderen kennis met KabaaL, het nieuwe kinderlabel van de stad Leuven.

Op zondag 9 september konden kinderen en hun ouders kennis maken met KabaaL, het nieuwe kinderlabel van de stad. Op speelterrein De Bruul werd een groot feest gehouden. Je kon er mee doen aan een interactieve zoektocht, deelnemen aan een heleboel workshops of gewoon de ziel uit je lijf komen springen op een van de springkastelen.

Als je een kinderlabel lanceert, dan moet je dat doen met een knaller. Dat hebben ze wel begrepen bij de jeugddienst. Springkastelen, touwenparcours in de bomen, boogschieten, skaten, een hotdog roosteren boven open vuur, jezelf laten schminken, klimmen op een bewegingsomloop, highland games, … De kleine KabaaLmakers genoten duidelijk van de vele activiteiten op deze zonnige zondagmiddag. 

KabaaLmakers aan het woord

Natuurlijk ging KabaaL ook bij de kinderen ten rade. Wat is er leuk aan Leuven? Wat missen jullie nog in de stad of de deelgemeenten? Wat zou jij veranderen? Daar draaide het om.  

KabaaL vroeg de KabaaLmakers wat zij zouden doen als ze een dag burgemeester van Leuven zouden zijn. Met heel wat verrassende en gekke antwoorden tot gevolg:

Wij willen…

- meer water in de stad en een buitenzwembad met glijbaan

- groen en speelterreinen in heel Leuven

- extra fietsenstallingen in de stad

- dat de bussen in de stad trager rijden

- een oplossing voor het zwerfvuil in de straten

- overal trampolines

- meer feestjes voor kinderen

- een extra groot skatepark

- een groot huis voor elk gezin

Als ik een dag burgemeester was, besliste ik om tuinen te maken op alle daken. Dan kan je pas spelen met een mooi uitzicht!
- een van de kabaaLmakers

Weg met…

- de rokers en de sigarettenpeuken

- lelijke, grote appartementsblokken

- al die parkeerplaatsen in de stad

Gekke ideeën

- alle huizen ondersteboven

- elke kind elke dag een gratis snoepje

- overal springkastelen om naar school te springen

- een reuze piñata op de Grote Markt.

- voetpaden van gras

Wat nu?

Dat we na het lanceringsfeest alle grote appartementsblokken direct opblazen en vervangen door huizen die ondersteboven staan. Of dat we dadelijk alle voetpaden uitbreken en er gras zaaien? Dat kunnen we natuurlijk niet beloven. Maar we hebben jullie wel gehoord…

We zijn heel blij met al jullie en zullen ook blijven naar jullie luisteren. Zo werken we samen aan onze kindvriendelijke stad en scheppen we een Leuven op maat van alle KabaaLmakers.