Buiten
Avontuur

Nieuwe speeltuigen = extra fun!

27 juli 2018
Door:  Kabaal
Winka ontdekt de nieuwe speeltuigen op het Sint-Reneldisplein

Sinds kort staan er enkele splinternieuwe speeltuigen te blinken op het Sint-Reneldisplein. Tijdens de officiële opening lopen we Winka (11) tegen het lijf. Zij wil voor ons het vernieuwde speelterrein wel eens uittesten… Benieuwd wat ze ervan vindt? Lees dan snel haar verhaal…

Zwaai, zwaai… niet meer saai!

Winka: Ik kom elke vrijdagavond op bezoek bij mijn oma. Dat is geweldig, want er is altijd spaghetti. Na het eten komen we vaak naar hier om wat te spelen. Samen met mijn neefjes, nichtjes, broer en zus ontdek ik dan alle hoekjes en kantjes van het speelterrein. Vroeger, toen de nieuwe speeltoestellen er nog niet stonden was dat soms behoorlijk saai. Gelukkig is er nu een hele boel te beleven, vooral met de grote speeltoestellen. Ik ben er zeker van dat het elke vrijdag super leuk wordt.

Buiten spelen is de max…

Winka: Nu hier zo veel te doen valt, zal ik minder snel binnen voor de televisie blijven zitten. Buiten spelen is immers veel gezonder en leuker. Zeker omdat je het samen kan doen. Je komt hier andere kinderen tegen. Door samen te spelen, maak je nieuwe vrienden. Dat is een pak moeilijker als je in je zetel voor de televisie blijft zitten.

Buiten spelen is een pak gezonder dan gewoon thuis voor de televisie hangen!
- Winka

Leer je buren kennen

Winka: Niet alleen voor de kinderen is het speelterrein leuk. Ook voor de mama’s en papa’s is het een toffe plek; een plaats waar ze elkaar tegenkomen en een praatje slaan. Zo leren de mensen uit de buurt elkaar beter kennen. Leuk toch? Misschien kunnen er wel nog enkele bankjes bijkomen? Dan kan mijn oma korter bij ons komen zitten als we aan het spelen zijn. 

Het speelterrein volgens Winka

Winka: Het is hier een pak cooler dan vroeger. Vooral de monorail vind ik geweldig. Die gaat super snel. Mij kan je hier nog heel wat vrijdagavonden terugvinden. Ik ben voorlopig nog niet uitgespeeld. Hopelijk zie ik jou binnenkort ook op Sint-Reneldis!

Heb jij een idee voor een leuk speelterrein?

Geef ons dan snel een seintje...