Vakantie
Sport

Op ijshockeykamp!

21 augustus 2019
Door:  Kabaal
Foto's:  Jef Lemmens
We gingen op bezoek bij het zomerse ijshockeykamp van de Chiefs in samenwerking met Tofsport.

Hoe kom je op een toffe manier de warme zomerdagen door? Effe afkoelen op de schaatsbaan lijkt ons super ‘chill’. Ukelo (10) en Jade (12) denken er hetzelfde over. Zij zijn een week op ijshockeykamp in bij Icehockey Club Chiefs Leuven.

Ukelo: Mijn mama had gezien dat er een ijshockeykamp was. Ik was direct enthousiast en heb me ingeschreven. Het kamp gaat alleen door in de voormiddag, maar voor mij mag het gerust een hele dag duren. Ik geniet van elk moment op het ijs.

Jade: Ik speel tijdens het jaar hockey. Dus ijshockey leek me wel eens tof. Samen met mijn zus en twee vriendinnen neem ik elke dag de trein vanuit Louvain-la-Neuve naar Leuven. Vanaf het station komen we met de step naar de schaatsbaan. Ik had in het verleden al eens geschaatst, maar ijshockey is toch meer dan de combinatie van schaatsen en hockey. Gelukkig hebben we met Matteo en Ales twee hele goede leraars!

Coole spelletjes

Ukelo: We spelen heel wat coole spelletjes op het ijs. Tijdens de spelletjes leren we slalommen, achteruit schaatsen en goals maken. Bij mijn favoriete spel moet je de schaatsbaan oversteken zonder dat je geraakt wordt door de banden die de leraars over het ijs schuiven. Echt spannend.

Jade: We spelen soms ook een spel waarbij alle pucks in het midden tussen de twee goals liggen. De teams moeten dan zo veel mogelijk pucks in hun eigen goals verzamelen.

Ik kan gerust mijn mannetje staan. Trouwens; meisjes zijn minstens zo stoer als jongens!
- Jade

Niet voor watjes!

Jade: Er zijn heel wat meer jongens dan meisjes, maar dat trek ik me niet aan. Ik kan gerust mijn mannetje staan. Trouwens; meisjes zijn minstens zo stoer als jongens.

Ukelo: Dat is ook nodig. Om ijshockey te spelen moet je tegen een stootje kunnen. Gelukkig dragen we goede bescherming voor als we vallen.

Jade: Ja, al duurt het bij de kleinsten onder ons soms wel een tijdje voor ze hun hele uitrusting aan hebben.

En of het koud is?

Jade & Ukelo: Neen hoor, helemaal niet. Van al dat schaatsen krijg je vanzelf warm!


Een initiatief van

ICEHOCKEY CLUB CHIEFS LEUVEN
https://chiefsleuven.be/