Vakantie
Cultuur

Op kamp in de bib!

8 juli 2019
Door:  Kabaal
Foto's:  Jef Lemmens
Een gezellig en actief kamp op een unieke locatie: de bibliotheek!

In de Bib moet het altijd stil zijn! Het is een plek voor ernstige volwassenen. NIET DUS! Wij ontmoeten Janne (5) tussen de boeken. Zij is op kamp in de bibliotheek. Super cool!

‘De wereld van Lukas Lettervreter’ is een kamp van Koning Kevin. De boeken in de bibliotheek zitten vol gaten. Dat is de fout van Lukas Lettervreter! Hij bedoelt het goed, maar eet wel alle verhalen op. De kinderen helpen om de gaten terug te vullen. Spannend!

Lukas Lettervreter

Janne: Lukas Lettervreter is een rups. Hij eet de woorden en letters uit de boeken op. Elke middag komt hij langs. Dan mogen we hem vragen stellen. Eigenlijk is dat gewoon om ons te foppen. Ik heb al lang gezien dat Lukas geen echte rups is. Hij bezorgt ons wel veel werk. We moeten steeds bedenken hoe we de boeken weer heel kunnen maken. Gelukkig is dat altijd heel leuk.

Niet om te lachen!

Janne: We hebben een toverdrank gemaakt voor de animatoren. Toen ze ervan dronken, konden ze opeens niet meer lachen. Het werd hier een saaie boel. Er kwam een clown langs, die vonden wij wel grappig, maar de animatoren konden ook daarmee niet lachen. We hebben toen de prinses uit een van de boeken moeten bevrijden om hen op te vrolijken. Gelukkig toverde zij weer een lach op hun gezichten. Zo beleven we elke dag een heerlijk avontuur tussen de boeken.

We hebben een toverdrank gemaakt voor de animatoren. Toen ze ervan dronken, konden ze opeens niet meer lachen.
- Janne

Getest en goedgekeurd

Janne: Het is spijtig dat vandaag al de laatste dag van het kampje is. We hebben binnen en buiten gespeeld, samen gelezen, gekke oplossingen bedacht, … Het was echt de moeite. Een aanrader voor iedereen!