video
Vakantie
Muziek

Rappen tijdens ReTTeKePReT

30 oktober 2018
Door:  Kabaal
Foto's:  Jef Lemmens
Proef van de workshop rap en beatbox tijdens ReTTeKePReT. Peace out yow!

Wie houdt van spelen, musiceren, knutselen en gek doen kan tijdens de herfstvakantie terecht op ReTTeKePReT in de Sint-Jansschool. Wij vallen binnen tijdens de workshop rap en beatbox, gegeven door Bram van Rascalz VZWNoor (8) en Stien (9) nemen onze reporter op sleeptouw tijdens deze coole activiteit.

ReTTeKePReT is super vet!

Noor: "Wij komen deze week twee dagen naar ReTTeKePReT. Gisteren hebben we een groot spel gespeeld waarin we het in verschillende wedstrijdjes tegen elkaar moesten opnemen. Pijl en boogschieten of om ter langst aan een jeansbroek blijven hangen, dat is echt super fijn."

Stien: "Onze zus, Hanne, heeft uiteindelijk gewonnen. Ze stond in het begin ergens onderaan de rangschikking, maar uiteindelijk werd ze de grote winnaar."

"Het is echt leuk dat we hier kunnen komen spelen. De animatoren bedenken leuke activiteiten en maken heel de tijd grapjes. Gisteren maakten we ook twee nieuwe vriendinnen; Mila en Louise."

Noor: "Ja, thuis zit je soms de hele tijd voor de computer of de tv. Dat zal hier niet snel gebeuren. Hier zijn zo veel andere kinderen om mee te spelen. Hopelijk spelen we deze namiddag nog eens ‘PANG’ of ‘TIC TAC BOEM’."

Thuis zit je al snel voor je tv of computer, maar hier zal dat niet gebeuren. Zoveel leuke activiteiten en zoveel kinderen om mee te spelen.
- Noor

Wij zijn zo ‘GANGSTA’

Stien: "Vandaag is er een workshop rap en beatbox. Dat is echt stoer. Een beatboxer maakt muziek met zijn mond, zonder instrument. Hij doet eigenlijk een drumstel na. Het geluid van de ‘kick’, ‘snare’ en ‘high-hat’ maak je door de letters P, T en K na te bootsen. Door de microfoon klinkt dat als echte muziek. Op de Chiro hadden we ook al eens gebeatboxt, maar dit was toch het echte werk. Met een microfoon en geluidsinstallatie."

Noor: "Nadat we allemaal een poging mochten wagen op de microfoon, was het tijd om een rap te schrijven. Dat is een soort van gedicht op muziek. Je moet zorgen dat je tekst rijmt en die dan op de muziek ‘zingen’. Wij schreven een rap over hoe de animatoren hier alles fout doen en hoe de kinderen het goede voorbeeld geven. Op het eind van de workshop mochten we onze rap dan brengen voor de hele groep. Was me dat spannend!"

Ging dat te snel? Lees hier de rap van MC Stien & Noor

De moni's zo slecht als een gans.
De kinderen grijpen een goede kans.
De moni’s staan buiten in het nat.
De kinderen zitten binnen in het warme bad.
Het turnen begint nu niet.
Maar het rappen begint nu wel.
Wij hebben lekkere wraps.
Jullie hebben vieze raps.
Jullie mond gaat lopen.
Onze mond gaat open.
Wij zijn klaar... klaar.
Jullie zijn daar... daar.