Cultuur
Verhalen

Review: Verhaaljagers!

21 september 2021
Aya, Imane, Malika en Lezina van Kinderwerking De Kettekeet gingen samen met de fiets op pad. Ze gingen op jacht naar leuke verhalen. Lees hier hun ervaring!

Op de dienst toerisme in de Naamsestraat kregen we een leuk kaartje in de hand met de plaatsen waar we naartoe moesten. 

Wat we precies moesten verwachten, wisten we niet helemaal. Het woord ‘podcast’ kenden we niet, maar toen we de begeleider een tablet en enkele koptelefoons zagen bovenhalen, hadden we meteen zin om te vertrekken. (Ook met een eigen smartphone en oortjes zou je zeker op pad kunnen gaan!)

De eerste QR-code zochten en vonden we aan de Fiere Margriet!

Eerst stonden we bij een foute QR-code… maar gelukkig vonden we snel de juiste. Dus opletten, er hangen soms ook andere QR-codes ;)

Toen mochten we het verhaal beluisteren: zeer interessant en ook wel een beetje eng, maar dat vinden we net leuk! We hadden veel zin om naar het tweede punt te gaan.

Next stop: het stadhuis van Leuven! Het verhaal boeide ons ietsje minder omdat het minder spannend was dan het vorige verhaal, maar toen plots het mannetje op de klok van de Sint-Pieterskerk begon te slaan op het moment dat dit ook in ons luisterverhaal voorkwam, moesten we heel erg lachen! 

Lezina herkende in het verhaal ook de stem van een bekende ‘Held’ van Ketnet en ze was helemaal juist, want we lazen op de achterkant van het kaartje dat Nico van Helden de verhalen mee heeft ingesproken. De andere stemmen moeten jullie zelf maar ontdekken…

Omdat het een warme dag was, viel de keuze voor het volgende verhaal op de waterfontein op het Hooverplein. Hoewel er eerst meer interesse was in afkoeling zoeken aan het water, begonnen we toch met enthousiasme aan het derde verhaal. Helaas lieten de koptelefoons het na enkele minuten afweten, dus het einde van het verhaal hebben we niet kunnen afluisteren…

Na de 3 verhalen was het al tijd om naar huis te gaan, want er was toen al een uurtje voorbijgevlogen. Wel willen we zeker nog een andere keer op pad om ook de andere verhalen uit te testen. 

Het was een zeer fijn uitstapje, de moeite waard!

Wil je zelf eens op verhalen gaan jagen? Lees dan hier alle informatie!

Kinderreporters is een initiatief vanuit het Leuvense Jeugd-en Welzijnsoverleg (JWO) en bundelt de stem van kinderwerkingen Fabota, Kettelo en De Kettekeet onder leiding van vzw Link in de Kabel.

Een initiatief van

Link in de Kabel
http://www.lidk.be/