Cultuur

Sinterleesjemee?

20 november 2018
Door:  Kabaal
Foto's:  Kabaal
De Sint ontvangt de Leuvense kinderen in de bib bij de start van de voorleesweek. Alle kids welkom voor speculaas, mandarijnen en leeskriebels!

Op zaterdag 17 november kwam de Sint ook in Leuven toe. In zijn vet strakke koets met paarden trok hij door de straten. Om alle kinderen persoonlijk te kunnen begroeten, nodigde hij iedereen uit in Bibliotheek Tweebronnen. Daar wachtte hem een overweldigend onthaal met dansende Pieten en enthousiaste kinderen. 

Een voorleescadeautje van de Sint

Het mag duidelijk zijn dat de Sint deze plek niet zomaar gekozen heeft! Nee, de bib draagt een warm plekje in zijn hart en als extra cadeautje voorzag hij voorleesmomenten voor de kinderen die hem bezochten. Voor of na een bezoekje aan de heilige man kon je gezellig mee in een hoekje kruipen en luisteren naar de spannende verhalen die er werden voorgelezen door ervaren rotten in het voorleesvak. Het is de Sint dus niet ontgaan dat de voorleesweek zaterdag van start ging.

Ik lees niet zomaar eender welk verhaal voor. Enkel de verhalen waar ik zelf een fijn gevoel bij heb, komen in aanmerking. Samen met de kinderen kruip ik in het verhaal en vergeet alles wat er rondom mij gebeurt.
- de voorleesopa van dienst

Sinterleesjemee?

Terwijl sommige kinderen aanschoven bij het voorleesmoment, maakten anderen handig gebruik van hun extra bezoek aan de bibliotheek. Samen met papa of mama trokken ze zich terug tussen de rekken vol strips, leesboeken en voorleesverhalen. Overal in de gangpaden werd gelezen. Heel wat kinderen gingen naar huis met een leuk bibliotheekboek of wat nieuw leesvoer.

Misschien was dat wel de voornaamste reden dat de Sint graag alle kinderen in de bib wou ontmoeten? Wie zal het zeggen?