video
Buiten

SpeurLeuven

23 maart 2020
Door:  Kabaal
Foto's:  Kabaal
Niks van... wandelen is niet saai! Toch niet tijdens SpeurLeuven

Nevena en Clara gingen voor de Bende van KabaaL ging op stap en doken mee in de stad tijdens SpeurLeuven, een activiteit van de jeugddienst. Zij trokken hun wandelschoenen aan, haalden hun microfoon boven en gingen met de camera crew op stap om twee van de vier kinderwandelingen uit te testen! Wat zij gezien en gehoord hebben? Dat kom je hier te weten!

Hamburgers maken en springen! 

Alle kinderen konden zelf een hamburger maken tijdens een lekkere workshop van de Kleine Chef, hmmm! Na het lekkere eten konden zij zich uitleven op het springkasteel. Daar deden onze Bendeleden graag aan mee!

Muzikale wandeling

Met veel KABAAL door Leuven, daar zijn onze Bendeleden wel voor te vinden! Daarom besloten ze als eerste wandeling mee te gaan met de muzikale wandeltocht. Dat was een hele belevenis! 

Historische ontdekkingswandeling 

De gids was de weg kwijt, maar wij konden haar helpen! Aan de hand van foto’s en hints vonden we onze weg doorheen de stad en ontdekten we de verhalen van o.a. de Fiere Margriet en Fonske! Fioew dat was vermoeiend zeg…  

Culturele wandeling 

Wat een plezante en interessante wandeling! We leerden de stadsschouwburg vanbinnen kennen en luisterden naar boeiende verhalen over de vele culturele plekken die onze stad rijk is.  

Bekijk hier de video van de Bende van KabaaL en beleef de dag alsof je erbij was!

Deel je favoriete plekje!

Wij ontdekten tijdens SpeurLeuven heel wat toffe plekjes in Leuven. Jij hebt vast ook een favoriete plek in onze stad of in een van de deelgemeenten. Laat ons weten welk jouw favoriete plekje is en misschien komt er wel een KabaaL reporter bij je langs...

Jef Lemmens

Jeugd- en kinderwerker, kinderparticipatie
016 27 27 60