Cultuur
Muziek

Sprookjes in de knoop @ SLAC

7 mei 2019
Door:  Kabaal
Een super crazy musical vol geklutste sprookjes? Onze reporter trok naar SLAC en neusde rond tijdens de generale repetitie.

Als ik SLAC binnenloop bruist het van de activiteit. De hal staat vol kinderen. Allemaal praten ze opgewonden door elkaar. Hier staat duidelijk iets te gebeuren. Annabel (9), Nona (10), Flora (9) en Clara (8) nemen graag even de tijd om mij een woordje uitleg te geven.

Iedereen doet mee!

Flora: Vandaag is het de generale repetitie van onze musical ‘Sprookjes in de knoop’. Alle kinderen die muzikale vorming volgend doen mee.

Annabel: Er zijn vier jaren in muzikale vorming, daarom doen we om de vier jaar een grote musical. Zo heeft iedereen de kans om een keer mee te doen.

Flora & Clara: Om de twee jaar zou beter zijn!

Clara: De kinderen uit het eerste en tweede jaar zitten in het koor. Die uit het derde en vierde jaar krijgen de kans om mee toneel te spelen met de leraren. Degenen die dat niet zien zitten, sluiten gewoon aan bij het koor.

Annabel: Spijtig genoeg zit ik niet in het derde of vierde, ik had een hoofdrol wel zien zitten.

Een megacool verhaal…

Nona: De musical vertelt een te gek verhaal. De sprookjes die we kennen zijn door elkaar geklutst. Zo is Hans de gelukkige die Sneeuwwitje mag kussen en huppelt Blauwkapje vrolijk over het podium.

Clara: Er zitten echt grappige stukken in. Mijn favoriet moment is toch als snel de deur toe moet omdat de heks nog op de wc zit.

Annabel: Helemaal te gek. Ik heb de smaak te pakken. Als het kan, wil ik graag verder gaan met musical.

Ik heb de smaak te pakken! Als het kan, wil ik graag verder gaan met musical.
- Annabel

Repeteren, repeteren, … repeteren

Clara: We repeteren de liedjes vaak in de les. Dat gaat er gezellig aan toe.  Soms moeten we ook wel eens repeteren op een ander moment zoals nu. Daar moet ik dan een andere activiteit voor laten vallen. Gelukkig is het de opoffering meer dan waard.

Flora: We moeten soms wel twee uur rechtstaan op de repetitie. Dan ben ik blij dat we in het midden, tijdens de pauze, even mogen gaan zitten. Het is hard werken, maar ook super leuk. 

Een initiatief van