video
Mening
Verhalen

Wat Wil Wijgmaal?

24 februari 2021
Door:  Kabaal , Jef Lemmens
Foto's:  Kabaal
In het kader van het participatietraject 'Wijgmaal in de steigers' gaf ook de leerlingenraad van Vrije Basisschool De Twijg zijn wensen door.

In Wijgmaal hoor je tegenwoordig de hersenen van de inwoners kraken. Er wordt hard nagedacht over een nieuwe woonwijk, een nieuwe bestemming voor het stationsgebouw en een nieuw en veilig mobiliteitsplan. Kortom, de komende jaren staat Wijgmaal in de steigers.

Wat doe je dan als KabaaLmaker? Je zorgt ervoor dat ook jouw stem gehoord wordt. Dat is precies wat de leerlingenraad van Vrije Basisschool De Twijg deed. De kinderen maakten een heerlijk filmpje waarin ze ons lieten weten waarvan ze dromen in hun Wijgmaal.

Kijk je mee? 

PARKING EN FIETSPADEN

Veilig naar school. Dat is niet altijd even eenvoudig. Als fietser zit je al snel tussen het drukke verkeer. Meer en betere fietspaden zouden daar een oplossing voor kunnen bieden. En oh ja… misschien dan toch ook wat extra parkeergelegenheid voor de auto.

GROEN EN VUILNISBAKKEN

Wat extra groen in het dorp zou echt de max zijn. Wij houden van de natuur. Op de groene plekjes die er nu zijn, slingert vaak afval rond. Doe ons dus ook maar wat extra vuilnisbakken. Dan kunnen we de boel ook schoon houden.

RUIMTE OM TE SPELEN

Nieuwe Chiro lokalen zou niet slecht zijn. Of een extra speelterrein. We willen graag een plek om avontuurlijk buiten te spelen, waar we kampen kunnen bouwen en in de bomen klimmen. Als er dan ook nog een plek komt om lekker de hond uit te laten, hoor je ons niet klagen.

EEN PLEK OM TE STUNTEN

Een skateterrein of parcours om te free runnen voor de stuntmannen en stuntvrouwen onder ons. Dat zou heerlijk zijn. Misschien is dit dan wel de plek om met graffiti wat extra kleur aan ons dorp te geven? 

Om de leerlingenraad te bedanken voor al hun denkwerk, stuurde KabaaL raamschilder Roncha naar De Twijg. Hij zorgde alvast voor een streepje groen binnen de school! (foto raamschildering)

 

Meer informatie over ‘Wijgmaal in de Steigers'. of op de site van de stad Leuven.

Jef Lemmens

Jeugd- en kinderwerker, kinderparticipatie
016 27 27 60