Hobby
Muziek

Wij zingen geen stomme liedjes!

14 juni 2018
Door:  Kabaal
Foto's:  Jef Lemmens
Op bezoek bij een bende kinderen waar muziek in zit (...en uit komt!)

Het is zaterdagnamiddag. De zon doet haar stralende best. Papa’s en mama’s lopen te zweten. Op straat spelen kinderen met waterpistolen om toch wat verkoeling te vinden. Kortom, de ideale dag om heerlijk buiten te spelen, de barbecue aan te steken en te genieten van een zalige zomeravond. Behalve voor Elise, Nävis en de rest van de muzikale bende van kinderkoor Piejaanoo. Zij oefenen, zoals elke zaterdag, hun repertoire aan kinderliedjes.

Natuurlijk doet dit koor meer dan enkel liedjes zingen. De kinderen musiceren, bewegen en dansen erop los. Alle kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar zijn welkom. Zolang ze maar plezier willen beleven aan samen muziek maken. Dat is immers het belangrijkste. Al is dat optreden voor mama’s, papa’s, broers en zussen, familie, buren en vrienden natuurlijk ook reuzeleuk!

Ons koor is cool

Elise (10): Zingen is gewoon heel tof. Of dat nu op repetitie is of tijdens een optreden. Juf Hester deed een muziekproject bij ons op school. Daarna zijn we gewoon door gegaan. Ondertussen zijn er ook wat kinderen van andere scholen. Maar er is zeker nog plek voor extra zangers en zangeressen. Als we met meer zijn kunnen we in meer stemmen zingen. Dat lijkt me wel cool.


Wij zingen geen stomme liedjes.
- Nävis


Nävis (7): Ik ben bij het koor gekomen via Linde. Zij zong al in het koor. Ik ben een keertje meegekomen en was verkocht. Nu zing ik volop mee. Vooral ‘Het verkeerde sprookje’ vind ik een leuk liedje. Al zijn de andere liedjes ook wel tof, wij zingen geen stomme liedjes.


Of de dames later beroemde zangeressen willen worden? “Neen, eigenlijk niet, al is Laura Tesoro wel de Max.” Zingen doen ze voor het plezier. En dat willen ze liefst zo houden. Dat het vandaag erg warm is, daar weten ze ook wel een oplossing voor. “Dan repeteren we toch gewoon in de tuin. Daar is het lekker fris!”