video
Buiten
Avontuur

Zagen en hameren als echte pro's!

29 mei 2018
Door:  Kabaal
Foto's:  Jef Lemmens
Tijdens het Timmerdorp gaan kinderen aan de slag met hamer en spijkers.

Kilo’s spijkers, een dertigtal hamers, een tiental zagen, touwen, doeken, verfborstels, … en een hele hoop enthousiasme en gekke ideeën. Dat is Timmerdorp! Ga samen met een volwassene langs en laat je creatieve brein de vrije loop. Bouw een huisje, timmer een draak of laat je inspireren door de bouwwerken van anderen kinderen. Geen idee is te gek. 

In het Timmerdorp aan Hal 5 heerst een gezellige drukte. Kinderen lopen af en aan. Ouders staan te zweten. Overal is er wel iets te zien. Groepjes kinderen werken samen aan fantasiebouwwerken. We ontdekken boten, kampen, huisjes en trappen.


Veiligheid voor alles!

Natuurlijk is er ook aandacht voor de veiligheid. Op slippers of sandalen kom je er niet in. Stevige, gesloten schoenen zijn een must. Breng ook gerust zelf werkhandschoenen mee, zo voorkom je blaren en splinters. Moest je toch op je duim slaan met een hamer, dan staan de vrijwilligers paraat aan de E.H.B.O. post. 


Lander (7) slaat nagels met koppen

Lander: Het is hier super leuk. Ik ben hier met mijn broer en een vriendje. Samen bouwen we een grote toren. We timmeren verder aan een bouwwerk van andere kinderen. De toren die er reeds stond is nu veel steviger een mooier. Bovenaan hangt een Belgische vlag. Volgens mij hebben ze die daar gehangen om onze Rode Duivels te steunen op het wereldkampioenschap in Rusland. Er is hier ook een glijbaan. Daar ben ik nog niet op geweest, maar dat ga ik straks zeker nog doen. 


We timmeren verder aan het bouwwerk van andere kinderen. Onze toren wordt super cool!
- Lander

En binnenkort… Clicsdorp!

Lander: Ik kom graag nog eens terug naar het Timmerdorp, maar ik weet niet of dat nog gaat lukken. Eind augustus ga ik wel zeker nog langs het Clicsdorp in Wilsele. Volgens mij gaat dat ook heel cool zijn.