Bas

Bas volgt verkeerslessen tijdens de zomervakantie. In september fiets hij alleszins veilig naar school!

De zon schijnt, het is vakantie… En wat doet Bas (7)? Hij gaat gezellig verkeerslessen volgen. Politiezone Leuven en Provincie Vlaams-Brabant sloegen de handen in elkaar om lagere schoolkinderen klaar te stomen voor het drukke verkeer op de baan. De lessenreeks ging door in het verkeerspark van het PROVINCIAAL RECREATIEDOMEIN in KESSEL-LO.

 Wij vroegen Bas of dat nu echt leuker is dan buiten spelen.

Bas: Natuurlijk wil ik met dit mooie weer ook graag buiten spelen. Ik volg een kampje bij Sporty. In de voormiddag volgen we de verkeerslessen, in de namiddag doen we sport en spelen we spelletjes. De verkeerslessen gaan trouwens ook door op het verkeerspark hier, dus we zitten zeker niet de hele voormiddag te puffen in een klaslokaal.

Al veel geleerd!

Bas: Ik zit hier vlakbij op school. Ook met de klas komen we hier soms oefenen. Toch heb ik deze week nog veel bijgeleerd. Zo weet ik ondertussen perfect waaraan mijn fiets moet voldoen om veilig de baan op te gaan. Vandaag leren we dan weer over de verkeersborden. Heel interessant!

Als er meer kinderen met de fiets naar school zouden komen, zou het al heel wat minder druk zijn op de baan!
- Bas

Zelf de baan op

Bas: Waarom ik de verkeerslessen zo belangrijk vind? Omdat ik zelf ook met de fiets naar school ga. ’s Ochtend rijden er heel wat auto’s, dus het is niet altijd even gemakkelijk om veilig op school te geraken. De tips die we hier krijgen en de oefeningen helpen me om beter en veiliger de baan op te gaan.

5 TIPS VAN BAS

  1. Rijd steeds op het fietspad als er eentje is. 
  2. Steek te voet over aan het zebrapad met je fiets aan de hand. 
  3. Draag een fietshelm, cool & veilig! 
  4. Zorg dat je zichtbaar bent en draag je fluo hesje. 
  5. Breng je fiets in orde voor je het verkeer in gaat.