PIEP

Op knuffeltocht door de stad!

19 mei 2021
Door:  Kabaal
Een interactieve stadswandeling voor de allerkleinste Leuvenaars en hun volwassenen!

Sinds kort zijn er twee nieuwe, kindvriendelijke stadswandelingen voor jonge gezinnen in ons mooie Leuven. PIEP Cultuurprikkels voor de allerkleinsten en Visit Leuven bundelden de krachten en maakten een speelse stadsgids. De wandelingen zijn geïnspireerd op het stadskinderboek ‘Knuffel gezocht, een speurtocht door Leuven’. In de nieuwe wandelgids toont Knuffel zijn favoriete plekjes in de stad. Mama Zara en Sem (5) testten, samen met enkele vrienden, een van de wandelingen uit. KabaaL was benieuwd wat ze ervan vonden.

Spelen onderweg!

Zara: Wij kozen voor de wandeling die start op het Victor Broosplein, aan OPEK. Daar kon al direct stevig gespeeld worden in de jachthut en de zandbak.

Sem: Er was ook een glijbaan in de vorm van een vis. Je moet echt in de vis kruipen om er dan met de glijbaan weer uit te komen, dat was heel tof.

Zara: Bij onze volgende stop, in het Sluispark, werd er stevig geklommen en geklauterd. Onze kinderen hingen echt als slingeraapjes in de letters.

Sem: Wel spijtig dat we niet met het water konden spelen.

Zara: Wegens corona waren de waterelementen inderdaad afgesloten, maar dat is reden genoeg om nog eens terug te gaan. 

Verken de stad

Zara: Wij deden maar een deel van de wandeling. Er was zoveel te zien en te ontdekken onderweg.

Sem: Ja, zoals een draak die op een muur staat geschilderd.

Zara: Dat was in het Katelijnenhof. Een klein parkje in het centrum van de stad. We waren daar nog nooit geweest. Dat was dus een hele toffe ontdekking. Maar ook de Sint Geertruikerk, een van de zeven wonderen van Leuven, trok onze aandacht. Uiteindelijk stapten we daar uit de wandeling met het voornemen om de rest een andere keer te doen. Tof dat je daar zo flexibel in kan zijn. Je start en stopt wanneer dat uitkomt voor jouw gezin.

Wandelgids op kindermaat

Sem: Super leuk om met Knuffel op stap te gaan. We kennen hem van het boek dat we thuis hebben. Mijn zusje Figen(2) is grote fan van het boek.

Zara: In de wandelgids staan heel wat leuke activiteiten die je onderweg kan doen met de kinderen. Daar zijn we vaak niet eens toe gekomen. Er valt zo veel te zien en te beleven onderweg. De gids geeft ook de plekken aan waar je een buggy kant ontlenen of waar je luiers kan verversen en flesjes geven. Helemaal op maat van gezinnen met jonge kinderen.

Ook mijn kleine zus is een grote fan van Knuffel!
- Sem

Dat smaakt naar meer?

Sem: Ja hoor, ik wil graag nog eens op stap met Knuffel.

Zara: Zeker. We willen de rest van de wandeling nog doen en ook wandeling nummer twee komt waarschijnlijk nog aan bod deze zomer. Er zijn nog zoveel tips en weetjes in de kids die we niet ontdekt hebben. 

En nu jij!

Wil je zelf ook graag op knuffelwandeling? Waar wacht je nog op? Trek je stapschoenen aan en duik de stad in.

De wandelgids met daarin beide tochten en tal van speelideeën is te koop voor 2 euro aan het onthaal van Visit Leuven (Naamsestraat 3) en dat van M Leuven. De gids is ook gratis beschikbaar als pdf. Er is ook aan een vertaling naar het Engels gedacht.Een initiatief van

PIEP Cultuurprikkels voor de allerkleinsten
http://www.piep.leuven.be