Hobby
Muziek

Deejay’en, dat is feest verzekerd!

27 november 2019
Door:  Kabaal
Rie, Arjuno, Ries, Janne, Sam en Tibe verdiepten zich voor het KabaaLmagazine in de wereld van de deejays, afgekort DJ’s. Zij vuurden al hun vragen af op Toon, beter bekend als DJ Ignite!

DJ’en, wat is dat?

Een DJ is iemand die muziek afspeelt en mixt op de radio, op feestjes of op festivals. Meestal draait hij muziek die andere artiesten gemaakt hebben maar sommigen hebben ook eigen nummers. Het is belangrijk dat een DJ liedjes door elkaar mixt zodat er geen stiltes vallen! Mijn echte naam is Toon, maar ik gebruik de Engelse artiestennaam DJ Ignite. Dat betekent ontvlambaar.

Wat voor soort muziek draai jij?

Omdat ik op verschillende soorten feesten draai zoals kinderdisco’s, trouwfeesten, bedrijfsfeesten, Chirofuiven, clubs, festivals, enz, draai ik echt alle soorten muziek. Jong of oud, iedereen kan dansen op de muziek die ik afspeel! Mensen moeten zich kunnen amuseren en dansen op de muziek van een DJ. Je moet dus creatief zijn en steeds weer nummers bedenken die mensen leuk vinden.


Heb je al op veel feestjes en festivals gedraaid?

Ja, ik draai ondertussen ongeveer twaalf jaar. Meestal doe ik één feestje per week, in het weekend soms twee. Als je dat uitrekent, heb ik inderdaad al op heel veel feestjes gedraaid. Vroeger draaide ik wekelijks tijdens het discoschaatsen in de schaatsclub, dat was heel leuk. Ik heb ook al op enkele belangrijke festivals gedraaid, bijvoorbeeld op Tomorrowland. Mijn grote droom is om eens in het buitenland te draaien. Als ik zelf niet moet draaien, ga ik regelmatig naar fuiven om naar andere DJ’s te luisteren en nieuwe muziek te leren kennen. 

Wist je dat…

… het HEEL belangrijk is dat je je oren goed beschermt als DJ, maar ook als je gewoon naar een feestje gaat? Oordoppen zijn een must, je beschermt je oren hiermee tegen gehoorschade.

… er een app bestaat waarmee je liedjes die je goed vindt, kunt opzoeken? Je houdt je gsm bij de radio of steekt hem in de lucht tijdens een feestje. Het liedje komt er meteen op. Die app heet Shazam, heel handig!


... je binnenkort meer weetjes over dit interview kan lezen in ons KabaaLmagazine? We delen het uit vlak voor de kerstvakantie zodat je je niet hoeft te vervelen!