Buiten
Sport

Modderkampioenen

17 november 2021
Door:  Kabaal , Jef Lemmens
Foto's:  Kabaal , Jef Lemmens
KabaaL ging langs op de jeugdinitiatie veldrijden tijdens de Ethias Cross in Heverlee. Daar vertelden Caro en Sep na hun rondjes over het parcours.

Regen, modder, nat tot op je ondergoed. Daar word je niet meteen vrolijk van. Behalve dan als je gek bent op veldrijden. Trappen, lopen, stoempen… dat is helemaal het ding van Caro (11) en Sep (7). Zij gingen op de Ethias Cross in Heverlee al even proeven van het parcours tijdens de jeugdinitiatie. Wij spraken met beide modderduivels na hun verkenning.

CARO (11)

Ik ben behoorlijk buiten adem. Thuis fiets ik ook vaak met de koersfiets samen met mama, maar dit is toch zwaarder. De bultjes in het parcours zijn superleuk, het stukje waar je door de beek moet is dan weer erg moeilijk. Het was de eerste keer dat ik op een echt crossparcours mocht rijden, dat is zeker voor herhaling vatbaar. Eerst blijf ik wel nog even hier om naar de profs te kijken. Bij de mannen denk ik dat Laurens Sweeck vandaag de sterkste zal zijn.

Het was de eerste keer op een crossparcours, maar zeker niet de laatste!
- Caro

Caro’s grote idolen: Wout van Aert en Lucinda Brand 

SEP (7)

Wow, het was echt cool om voor het eerst op een echt crossparcours te fietsen. Het wasbord vond ik de max. Ik ben thuis de grootste fan van veldrijden, nog groter dan mijn papa. Samen gaan we geregeld naar de cross kijken. Ook omdat we in de familie al een echte veldrijder hebben. Waar het kan, moedigen we Thomas Vuerinckx aan, hij rijdt bij de juniors. Ik ga alvast blijven crossen en wie weet… word ik ooit zelf wereldkampioen. Dat is mijn grote droom!

Ik droom ervan om zelf ooit werelkampioen veldrijden te worden.
- Sep

Seps idolen: Wout van Aert, Thibau Nys en natuurlijk Thomas Vuerinckx