video
Mening
Maatschappij

Op stippenjacht in Leuven

30 april 2021
Door:  Kabaal
Foto's:  Jaiz
KabaaLmaker Nevena gaat op stippenjacht tijdens de 'Week tegen pesten!'

Naar jaarlijkse gewoonte maakte KabaaL opnieuw veel ramtamtam rond pesten tijdens de ‘Week tegen pesten’! Natuurlijk moesten we het dit jaar een beetje anders aanpakken, maar daar liet onze KabaaLmaker Nevena zich niet door afschrikken. Gewapend met een warme jas, een mondmasker, onze film crew en haar bedankingskaartjes ging zij op pad in Leuven.

Bibliotheek Tweebronnen

De bib had speciaal voor de Week tegen pesten een standje gemaakt met allemaal informatieve en leuke boeken over pesten. Daar moesten we toch even een kijkje gaan nemen… Ben je zelf op zoek naar meer info over pesten of wil je iemand die gepest wordt helpen? Verwijs hen dan zeker door voor een goed boek naar de bib!

Gezinnen in Leuven

Oost, west, in Leuven geen gepest! We riepen de Leuvense gezinnen op om 4 stippen op hun ramen, deuren, brievenbussen, … te plaatsen en zo duidelijk te maken dat zij zich ook inzetten tegen pesten. Overal waar we de 4 stippen tegenkwamen, deelde Nevena een kaartje uit. Bedankt allemaal!

Oost, west, in Leuven geen gepest!


Buurtwerkingen tegen pesten

De Leuvense buurtwerkingen zijn een veilige en leuke plek voor kinderen om samen te komen en te spelen. Hier heeft pesten absoluut geen plaats! Daarom gingen de kinderen van de Kettebende op stap met spuitbussen en heel veel enthousiasme om hun 4 stippen op de straat te spuiten.

De schepen van jeugd

Dirk Vansina is de Leuvense schepen van jeugd en zette ook 4 stippen op zijn brievenbus. Hij vertelde Nevena hoe belangrijk hij het vindt dat er in Leuven niet gepest wordt. Leuven is immers een kindvriendelijke stad en daar komen we samen op tegen pesten!

En jij!

Deed jij ook mee dit jaar aan de stip it actie tijdens de Week tegen pesten? Super! Wist je dat wij bij KabaaL altijd tegen pesten zijn en dit het hele jaar door promoten? Heb je zelf nog ideeën of wil je graag actie ondernemen? Wij komen graag eens bij jou langs in de klas, sportclub of jeugdbeweging om actie te ondernemen tegen pesten. Stuur ons een bericht via info@kabaalleuven.be en wij maken er werk van!