Gezondheid
Tips

SOS: Waar kan ik terecht als ik me niet goed voel?

30 september 2021
Zit jij slecht in je vel? Het kan deugd doen om met je ouders, je leerkracht of vrienden te praten. Maar soms lijkt dat niet genoeg. Wist je dat er dan verschillende plaatsen zijn waar jij terecht kan? Wij sommen er 4 voor je op!

1. Awel

Met Awel.be kan je gratis en anoniem chatten. Ook kan je bellen of mailen met een vraag, een probleem of een verhaal. Verder is er een forum waar je vragen kan stellen en antwoorden kan lezen van leeftijdsgenoten.

 2. WAT WAT

Iedereen zit met 1001 vragen. Gelukkig vind je op de website WAT WAT antwoorden op jouw maat. Je leest advies op veel gestelde vragen en ontdekt waar je verder terecht kan. PS: Niks is taboe!

3. CLB

Nee, CLB is geen zatte versie van ABC. Zit je in de knoop? CLB helpt je met advies of begeleiding. Het staat voor Centrum Leerlingenbegeleiding en je vindt een CLB-medewerker op alle scholen.

 4. TEJO

Hé jo, hoorde jij al van TEJO? Bij TEJO (Therapeuten voor Jongeren) krijg je gratis, snel en anoniem hulp van therapeuten. Heb je dringend hulp nodig? Dan biedt TEJO jou een luisterend oor. Via telefoon of mail maak je een afspraak of je komt gewoon langs in het TEJO-huis Leuven tijdens de openingsuren. Dat mag alleen of met iemand erbij!


Dit is maar een kort lijstje, maar er zijn zeker meer organisaties die kunnen helpen in jouw buurt. Vraag aan iemand die je vertrouwt (of één van de organisaties hierboven) om mee te zoeken naar de juiste hulp voor jou!

Mentale gezondheid in de kijker

We willen extra aandacht geven aan je goed én minder goed voelen. Daarom staat mentale gezondheid ieder jaar in de spotlight van 1 tot 10 oktober. In Vlaanderen is het dan de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Ook in Leuven is er veel te doen voor kinderen, zoals een yoga- en knutselnamiddag en een wandeling met je hele gezin. 

Meer weten? Neem zeker een kijkje op www.leuven.be/samen-veerkrachtig!