video
Vakantie
Buiten

Speelstraat voor iedereen!

23 juli 2018
Door:  Kabaal
Wij vielen op een zomerse zondag binnen in de Grensstraat en ontmoetten er vijf enthousiaste speelstraters.

In de Grensstraat zie je voor even geen auto’s. Tijdens de speelstraat dient de baan vier dagen lang om te spelen en te ravotten. Tom (14), Jobbe (14), Emilie (11), Jutta (9) en Rose (8) weten daar alles van. Zij vertellen ons met veel plezier waarom hun speelstraat de tofste is van de hele wereld. En of dat zo is? Daar mogen jullie zelf over oordelen…

Dit jaar is de Grensstraat vier dagen afgesloten voor verkeer. De kinderen uit de straat en de omliggende straten spelen er elke dag samen de coolste spelen. Ook de ouders hebben hun plekje. Zij voorzien bijna elke avond iets lekkers om te eten en te drinken. Het programma zit bomvol. Wat een heerlijke plek om te spelen!

Donderdag

Tom: De eerste dag was er al direct veel volk. Zonder auto’s op de straat konden we onbezorgd voetballen en tikkertje spelen. Gewoon met iedereen samen. Heerlijk als je de goal gewoon midden op de baan kan zetten.

Jobbe: En natuurlijk was er ook lekker eten. Onze ouders zorgden voor een echte receptie met hapjes en drankjes. De mini pizza’s waren heerlijk en de kleine vidéetjes zalig. De kinderen en ouders zaten samen op straat. Zelfs de oude mensen uit de buurt kwamen er gezellig bij zitten.

De speelstraat is eigenlijk leuk voor iedereen. De kinderen spelen, onze ouders hebben het gezellig en zelfs de senioren in de straat komen buiten om mee te genieten van de toffe sfeer.
- Tom

Vrijdag

Rose: Op dag twee was het echt heel warm. Dus speelden we een spel waarbij we met natte sponzen naar elkaar moesten gooien. Daarna speelden we ook baseball. De honken werden vervangen door een emmer water. Als je er langs liep, moest je je hoofd erin steken. Na een tijdje was iedereen helemaal nat. Naast de waterspelletjes kon je je ook laten sminken of een tekening met henna laten maken.

Jutta: En ’s avonds waren er frietjes voor iedereen!

Zaterdag

Jutta: Zaterdag deden estafette. We moesten over een zeil met bruine zeep kruipen. Dat was super glad. Daarna moesten we op de step en zaklopen. De hamburgers achteraf smaakten extra goed. Daarvoor hadden onze ouders een speciale hamburgerbakplaat voorzien. 

Zondag

Tom: Vandaag staat er een springkasteel, net als vorig jaar. Straks bouwen we het zeil met bruine zeep van de estafette terug op. Het was zo’n groot succes gisteren dat we dat gewoon nog eens doen. Na de estafette is er nog een dessertenbuffet met iets zoet voor iedereen. Maar dat is natuurlijk voor als het wat frisser is, nu is het daar veel te warm voor.

Jef Lemmens

Jeugd- en kinderwerker, kinderparticipatie
016 27 27 60