Cultuur
Maatschappij

Level Q, theatergame… of gametheater?

15 mei 2019
Door:  Kabaal
Duik mee in een theatervoorstelling vol dans, circus en gamemania!

Wat krijg je als je 4 dansende acteurs en een hele hoop computergames samen klutst tot een theatervoorstelling voor kinderen? Het lijkt het begin van een flauwe mop, maar niets is minder waar. Onze reporter trok naar het Wagehuys waar 30CC LAP vzw uitnodigde met hun voorstelling ‘Level Q’.

Say whut?

Level Q? Geen idee wat ik me daarbij moet voorstellen. Gelukkig zijn de kinderen die voor de voorstelling toestromen beter voorbereid dan ik. Ik pols even bij hen wat ze verwachten van deze theatrale dansvoorstelling:

  • Ze spelen games na.
  • Circus!
  • Misschien wel een flikflak…
  • Spanning en avontuur.

Dat belooft. Hier ben ik reuze nieuwsgierig naar, net als alle kinderen rond mij. Samen duiken we de theaterzaal in. Ik zie jullie na de voorstelling.

Over winnen en verliezen…

Wat was me dat? De voorstelling zat vol dans, theater en circus. Van de gekke dansjes en bewegingen uit de Sims tot de vreemde geluidjes die in games te horen zijn. De vier acteurs/dansers werken samen en saboteren dat het een lieve lust is. Wie lijkt er te gaan winnen? Wie verliest er? Wat maakt een game zo spannend? Het is allemaal dikke fun. Dat vonden de kinderen in de zaal blijkbaar ook. Ze herkennen de games en gaan helemaal mee in de voorstelling. Tijdens het verlaten van de zaal wordt er dan ook enthousiast nagepraat.

Hup… de biechtstoel in!

Voor en na een theatervoorstelling vallen er heel wat verwachtingen en reacties te rapen. KabaaL en 30cc slaan de handen in elkaar en plaatsen een biechtstoel in de hal. Kinderen die de voorstelling bijwoonden, kunnen er vrij hun mening geven over ‘Level Q’. Benieuwd naar hun reacties? Dan heb je geluk… We hebben alles op film!