video
Maatschappij
Milieu

Klimaatmars in Leuven

31 januari 2019
Door:  Kabaal
Foto's:  Kabaal
De leerlingen van de Leuvense scholen verzamelen op het Ladeuzeplein om hun stem te laten horen voor het klimaat!

Freinetschool de Zevensprong liep vol met kinderen die maar wat graag hun stem wouden laten horen voor het klimaat. Mee gaan protesteren in Brussel was niet zo evident. Daarom besloten de leerlingen en leraren dan zelf maar een actie op te zetten in eigen stad. Ze maakten een wervend filmpje en nodigden alle Leuvense scholen uit om mee KabaaL te komen maken voor het milieu. En of het een succes was!

Weg met de auto's! Door al die uitlaatgassen warmt de aarde op. Zo hebben we binnenkort geen ijsberen meer...
- Mohamed (9)

Bijna 20 scholen gingen in op de oproep. Donderdag 31 januari omstreeks 10u30 liep het Ladeuzeplein langzaam vol. Uit alle zijstraten en toegangswegen stroomden de kinderen toe. Spandoeken wapperden en slogans werden gescandeerd. Het mag duidelijk zijn: Het milieuthema leeft op de lagere scholen. 

KabaaL laat de beelden en uitspraken van de kinderen voor zichzelf spreken. Wij zijn alvast fier dat ze hun stem laten horen...

Op school en thuis sorteren we elke dag ons afval. Hoog tijd dat de politiekers even veel aandacht aan het milieu besteden.
- Fleur (11)
Ik ga elke dag met de fiets naar school, ook als het slecht weer is. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, komen we al heel ver.
- Senne (12)
Wij willen meer groen. Meer bossen om in te spelen. Daarom zijn wij hier.
- Maryem (7)

Straffe taal van kinderen met een duidelijke mening. Zij komen op voor hun toekomst. Hun Leuven... 

Nu is het aan de grote mensen om te luisteren en actie te ondernemen!

Een initiatief van

Freinetschool de Zevensprong
http://www.zevensprong.org/